27. 01. 2021.
“Zmijski otrov” najjače pivo na svijetu, usudi se probaj ga na “ex”!

“Zmijski otrov” najjače pivo na svijetu, usudi se probaj ga na “ex”!

“Zmijski otrov” najjače pivo na svijetu, usudi se probaj ga na “ex”!

Definitivno ovo pivo ne možete piti u jednom gutljaju, ne učestvuje u takmičenjima za brzo ispijanje piva, ali učestvuje u takmičenju za pivo sa najvećim procentom alkohola i šampion je.

Napravljeno u Škotskom mjestu Keith, pivo koje sadrži 67,5% alkohola slobodno možemo koristiti za masiranje kada smo bolesni umjesto popularne rakije “masirače”. Zanimljivo je da je ista pivara bila vlasnik i pređašnjeg rekorda sa svojim drugim pivom Armageddon koje ima 65% alkohola.

“Ljudi su nam se žalili što je “armagedonu” bio zamaskiran intenzitet alkohola. Sada smo odlučili da idemo do samog kraja i stvorimo jako hmeljasto, sladno i još ukusnije pivo. Prošlog puta smo izgleda bili previše fini – rekao je Šand jedan od vlasnika pivare.

61149141 13022240_10208370690418954_1463793197_n

Pivo naziva “Zmijski otrov” moguće je kupiti po cijeni od 50 funti preko zvaničnog sajta pivare Brewmeister. Proizvodi se još od 2012 godine i od tada se vodi polemika da li je zaista pivo ili spada u žestoka alkoholna pića.

Napravljeno je od taloga dimljenog slada, kiselkastog slada, hmelja, pivskog kvasca i kvasca šampanjca.

Na grlić svake flaše nalazi se specijalno upozorenje da se u jednom gutljaju ne bi smjelo popiti više od 35 mililitara.

Zanimljivo bi bilo vidjeti šampione u brzom ispijanju ovoga piva, izazov je svakako ogroman!

Sve relevantne definicije piva govore da je to niskoalkoholno osvježavajuće piće od ječmenog slada, dakako uz mnoge modalitete, no oni su samo „varijacija na temu.”

(Novak Čičković/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender