24. 01. 2021.
Feniks: Zbog ubistva američkog Srbina porodica traži 10 miliona dolara odštete

Feniks: Zbog ubistva američkog Srbina porodica traži 10 miliona dolara odštete

Feniks: Zbog ubistva američkog Srbina porodica traži 10 miliona dolara odštete

Porodica američkog Srbina Ivana Krstića (47), koji je ubijen u policijskog akciji u Feniksu, podnijela je tužbu sudu i zatražila odštetu od 10 miliona dolara zbog ubistva.

Krstić (47) je ubijen 3. decembra prošle godine ispred svoje kuće u Mesi u Feniksu. Šta se tačno dogodilo za sada nije utvrđeno, osim da je policija izašla na teren po prijavi da se u ulici neko šeta sa metalnom cijevi u rukom.

Sanja Krstić, njegova supruga, tvrdi da je Ivan izašao te večeri da provjeri odakle curi voda i da li je pukla cijev ispred njihove kuće, jer je ujutru tim povodom trebalo da bude sastanak stanara iz ulice.

Ona navodi da su policajci već iz automobila izašli sa izvučenim oružjem i da Ivan nije napravio nikakve pokrete prema njima niti im išta rekao.

Prema njenim riječima, jedan od njih je pucao u njega, zbog čega je Ivan pao nazad i udario glavom, a kada se oslonio na pomenutu cijev pokušavajući da ustane, drugi policajac je pucao u njega i ubio ga. Iz policije je međutim stiglo drugačije objašnjenje.

Oni tvrde da su policajci Krstiću po dolasku na lice mesta tražili da spusti cijev i da je on to odbio, i podsjećaju da su ga već hapsili u avgustu 2012.

Naime, on je tada pretio policiji puškom da mu ne prilaze ili će pucati, kada su došli zbog buke na teren, za šta je priznao krivicu i odležao 30 dana. Ipak da posla nisu čista, pokazuje i činjenica da je Tužilaštvo tražilo sve policijske izvještaje, snimak poziva policiji i snimke video kamera iz ulice u vezi sa slučajem, što im policija iz Mesa još uvijek nije dostavila. Otuda je Krstićeva supruga zajedno sa dvoje djece, ćerkicom od 11 i sinom od devet godina, tužila policiju u Mesi.

Njihov advokat Troj Hendrikson tvrdi da policija čak i četiri mjeseca kasnije krije i sama imena policijskih službenika koji su kobne noći bili na terenu. Pokojni Krstić, sin emigranata iz Srbije, rođen je u Viskonsinu i bavio se ugostiteljstvom, dok je suprugu zubnu tehničarku upoznao 2003, u Srbiji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender