16. 01. 2021.
Tasovac otvara izložbu u Banjaluci

Tasovac otvara izložbu u Banjaluci

Tasovac otvara izložbu u Banjaluci

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac otvoriće večeras u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci izložbu “Povratak na Mjesec – kratka istorija budućnosti”.

Na izložbi će prvi put van Beograda biti izložen jedan od najvrednijih eksponata Muzeja istorije Jugoslavije – fragment tla sa Mjeseca, koji je predsjednik SAD Ričard Nikson poklonio Josipu Broz Titu, saopšteno je iz Ministarstva.

Među eksponatima naći će se i kopija silikonskog diska sa urezanim porukama dobre volje 73 šefa država svijeta koji je posada “Apola 11” ostavila na Mjesecu, te fotografija Zemlje viđena očima prvih ljudi koji su prišli Mjesecu, kao i drugi predmeti vezani za čovjekovo prvo slijetanje na Mjesec.

Osim ministra Tasovca, prisutnima će se obratiti ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić, direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković, direktor Muzeja istorije Jugoslavije Nada Knežević i savjetnik za javne poslove Ambasade SAD u BiH Altman Vinans.

Otvaranje izložbe zakazano je za 20.00 časova, a posjetioci će moći da je vide do 27. maja 2016. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender