20. 01. 2021.
Petar Božović i Banjaluka za Jadranku Stojaković

Petar Božović i Banjaluka za Jadranku Stojaković

Petar Božović i Banjaluka za Jadranku Stojaković

Omaž legendarnoj kantautorki bivše Jugoslavije, Jadranki Stojaković koja već duži vremenski period boluje od amiotrofične lateralne skleroze, izvešće doajen srpskog glumišta Petar Božović, sav novac prikupljen od ulaznica biće proslijeđen za njeno liječenje. Cijena ulaznice iznosi 10 km.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, sutra sa početkom u 20 časova Božović će izvesti ‘koktel’ različitih tekstova monodrama od Njegoševe ” Luča mikrokozma”, Bećkovićevih monodrama ”Reče mi jedan čovjek”, ”Ćeraćemo se još”, ”Kad budem mlađi”, i dva izvoda iz satira Vuke Bezarevića i Zorana Kopitovića.

”Pozivam publiku da dođe da zajedno zapjevamo ‘Sve smo mogli mi, da smo bolji bili’.Organizujemo to veče da bismo se odužili i zahvalili Jadranki za sve one lijepe  trenutke koje smo imali uz njenu muziku i koje ćemo imati”, rekao je Božović naglašavujući da to nije ništa veliko, ali da je od materijalnog momenta veći ljudski, odnosno činjenica da na nju neko misli.

Istakao je da je možda trenutak ”da prizovemo one koji su u većoj mogućnosti nego mi da joj možda trajnije riješe ove probleme koji iziskuju veće materijalne troškove i duže liječenje”.

Svoj dolazak u Banjaluku objasnio je i tim da je Banjaluka divan grad, i da se tu osjeća kao u svojoj kući, onako kako se nekad osjećao u Crnoj Gori i Beogradu. Potvrdio je da će ukoliko mu bude ponuđeno sa radošću doći i u Sarajevo, Zagreb ili neki drugi grad da odigra predstavu sa istim povodom.

”Mi smo imali sreću da je ovaj naš komad ”Otac i sin”, u režiji Nikole Pejakovića zaista naišao na jedan lijep odjek, tako da je uživanje igrati pred banjalučkom publikom”, naglasio je Božović.

(Zorana Stojičić/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender