26. 01. 2021.
Novogodišnje vijesti: Toplana traži procenat od prodaje radijatora

Novogodišnje vijesti: Toplana traži procenat od prodaje radijatora

Toplana: Radijatori će biti topli najdalje do 1. maja

-Grijna sezona zvanično se završava danas, a ukoliko temperature tri dana uzastopno u 21 čas budu ispod 12 stepeni, radijatori bi mogli biti topli i do 1. maja.

Potvrdio je to “Glasu Srpske” direktor “Toplane” Mićo Milovanović.

– Poslije 1. maja neće biti moguća isporuka toplotne energije jer tada počinje godišnji remont – naglasio je Milovanović.

Prema njegovim riječima, ove grijne sezone “Toplana” je dobila manji broj prigovora na kvalitet grijanja nego ranijih godina.

– Kvalitet naših usluga vidljiv je i po broju odobrenih umanjenja računa zbog lošeg kvaliteta grijanja. U ovoj sezoni to smo uradili za svega 149 potrošača u iznosu od 22.000 KM, dok je u sezoni 2011/12. bonifikacija bila čak 760.000 KM – rekao je Milovanović.

Dodao je da su dobili veći broj zahtjeva za priključenje novih potrošača na toplotnu mrežu u naseljima Kočićev vijenac i Starčevica.

– To je dokaz da se izgradnja mini-kotlovnica u ovim naseljima pokazala kao odličan potez jer je evidentno poboljšanje kvaliteta grijanja – kazao je Milovanović.

Istakao je da je maksimalna štednja u svim dijelovima poslovanja, smanjenje potrošnje mazuta, struje, vode, drastično smanjenje gubitaka na mreži, kao i maksimalna požrtvovanost svih zaposlenih u prošloj godini rezultirala uštedom od 5,5 miliona maraka.

– Samo ovakvim načinom poslovanja obezbijedili smo kvalitetnu grijnu sezonu koja nijednog momenta nije došla u pitanje – kazao je Milovanović.

Dodao je da će u redovnom godišnjem remontu otkloniti kvarove koje su uočili u ovoj sezoni, kao i da će izvršiti rekonstrukciju proizvodnih kapaciteta i na taj način još više poboljšati kvalitet usluge.

Prema ranijim najavama, za ovogodišnji remont planirano je minimalno 2,5 miliona KM, a većina novca biće potrošena na rekonstrukciju kotlova u krugu preduzeća, pa će u narednom periodu biti instalisana dva nova kotla ukupne snage 24 megavata. Njihovom izgradnjom godišnje bi trebalo još oko 5.000 tona mazuta, dok je trenutna potrošnja 20.000 tona.

Dugovi

Prema ranijim podacima, dugovi potrošača prema “Toplani” iznosili su oko 30 miliona KM, a od toga 16 miliona KM su dugovi stari do jedne godine. Korisnici budžeta RS dužni su “Toplani” 3,2 miliona KM, a grada 571.000 KM.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender