17. 01. 2021.
U Banjaluci počinje snimanje filma i serije „Meso“

U Banjaluci počinje snimanje filma i serije „Meso“

U Banjaluci počinje snimanje filma i serije „Meso“

Snimanje filma i serije „Meso“ po scenariju Nikole Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, počinje 3. maja, najavljeno je sinoć na pres- konferenciji u Banjaluci.

Režiser Saša Hajduković, iza kojeg već stoji jedan film, „32. decembar“, rekao je da će „Meso“ biti triler-drama, sa primjesama „krimi“ i „noar“ žanra i da bi snimanje trebalo da traje oko tri mjeseca.

„Mjesecima radimo na ovom projektu, a neki od nas već godinama. Sada su se stvorili uslovi da započnemo snimanje,“ kaže Hajduković.

Snimljeni materijal biće pretvoren u film, a nakon toga u nekoliko epizoda televizijske serije.

„Cijela priča je naša zajednička reakcija na život u Banjaluci poslije 2000. godine. To je priča o našim iskustvima i našem vremenu“, objasnio je pozorišni reditelj i proslavljeni glumac Nikola Pejaković, koji je napisao scenario za film.

Pejaković kaže da je vrijeme da filmska industrija u Republici Srpskoj zaživi i da ljudi koji znaju filmski zanat „ne snimaju samo reklame“. Pozvao je i državu da pokaže bar mrvu ozbiljnosti i pomogne snimanje filmova.

„Ovo će biti težak posao za sve, ali će cijela filmska ekipa pokušati dati sve od sebe kako bismo snimili film i seriju koji će biti interesantni i televizijama u regionu“, dodao je Pejaković.

Na predstavljanju projekta govorio je i glumac Branko Janković, a zbog  „Mesa“ su se u pivnici ”Zlatna krigla” sinoć okupili mnogi glumci, filmski i pozorišni radnici i novinari.

Film je nedavno najavljen zanimljivom kampanjom na Fejsbuku u kojoj su predstavljeni crno-bijeli strip-isječci iz kojih se mogao naslutiti dio radnje i likova iz „Mesa“.

Brankica Janković, direktorica agencije „Akvarijus“, koja stoji iza projekta, otkrila je da će u realizaciji učestvovati preko 600 ljudi, kao i da će se sve scene filma i serije snimati na području grada na Vrbasu.

„Ovo je jedan od projekata koje smo najavili još prošle godine, i veoma mi je drago što sada mogu da kažem da uveliko radimo na njemu. Film Meso je izuzetno važan, ne samo za Banjaluku, već i za našu kinematografiju uopšte, kako zbog tema kojima se bavi, tako i zbog dubokog analitičkog pristupa našoj svakodnevnici“, kazala je Jankovićeva.

Projekat je podržala i kompanija M:tel.

„Kvalitetni i dokazani umjetnici okupljeni oko ovog filma garant su novog ostvarenja koje će obogatiti ovdašnju umjetničku scenu. Stoga smo se sa zadovoljstvom upustili u ovu filmsku avanturu, dajući podršku i još jednom potvrđujući riješenost da poslujemo društveno odgovorno“, izjavio je Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije M:tel.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender