25. 01. 2021.
U Banjaluci uhapšen Srđan Runje koji je u Sarajevu pokušao ubiti djevojku

U Banjaluci uhapšen Srđan Runje koji je u Sarajevu pokušao ubiti djevojku

U Banjaluci uhapšen Srđan Runje koji je u Sarajevu pokušao ubiti djevojku

Policija u Banjoj Luci juče je uhapsila Srđana Runjea, kojeg je policija u Sarajevu tražila zbog ubistva u pokušaju.

“Policija u Banjoj Luci juče poslijepodne je uhapsila Srđana Runjea, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju. Tokom dana Runje će biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo”, potvrdili su za Klix.ba iz MUP-a KS.

Podsjećamo, Runje je prije desetak dana u sarajevskom naselju Osijek ispred porodične kuće teško pretukao 25.-godišnju Mirelu H. Djevojka je tom prilikom zadobila teške povrede glave, nakon čega je na Klinici za neurohirurgiju sarajevskog Kliničkog centra podvrgnuta operaciji i zadržana na liječenju.

Runje je od tada bio u bjekstvu, sve do juče kada je uhapšen u Banjoj Luci.

Komšije i poznanici kazali su da je Runje mjesecima prije napada, djevojku pratio jer je bio zaljubljen u nju, ali ona prema njemu nije gajila iste osjećaje. Pokušavala je na sve načine da mu to da do znanja, ali njeni pokušaji su bili uzaludni, pa je prekinula svaku komunikaciju s njim. On, međutim, nije odustajao i proganjao je na radnom mjestu.

U par navrata djevojka je primijetila njegov automobil prilikom izlaska iz tramvaja na Ilidži, ali mu je uspjela pobjeći. Sve je kulminiralo 28. marta, oko 22 sata naveče, kada ju je sačekao ispred njene kuće i tupim predmetom, najvjerovatnije alatom, udarao po glavi.

Njene vapaje za pomoć čula je njena sestra u kući, koja je istrčala na ulicu i zatekla sestru kako leži u lokvi krvi, a za njom je istrčao i njihov otac koji je pretučenu kćerku odmah prevezao u bolnicu.

Protiv Runjea se očekuje podizanje optužnice.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender