16. 01. 2021.
Dodik i Ivanić: Održavanje referenduma o Danu Republike neophodno

Dodik i Ivanić: Održavanje referenduma o Danu Republike neophodno

Dodik i Ivanić: Održavanje referenduma o Danu Republike neophodno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić zaključili su na današnjem sastanku u Banjaluci da je održavanje referenduma o Danu Republike neophodno.

Predsjednik Dodik rekao je nakon sastanka da bi referendum trebalo održati do 6. mjeseca ove godine, dok Ivanić smatra da bi se o tom pitanju trebalo odlučivati nakon oktobarskih lokalnih izbora. Sve političke partije u Srpskoj, ocijenio je predsjednik Republike Milorad Dodik, usaglasile su se ranije da 9. januar -Dan Republike, ostaje sastavni dio identiteta i postojanja Republike Srpske.

S tim u vezi, naglasio je Dodik, održavanje referenduma po ovom pitanju ostaje jedan od prioriteta. I srpski član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, saglasan je da referendum o Danu Reoublike treba održati ali poslije izbora.

Ivanić je komentarisao i eventualno održavanje protesta koji bi organizovala opozicija, nezadovoljna, kako navodi, sve težim ekonomsko-socijalnim položajem Srpske i njenih građana. Dodik odgovara da će istog dana biti održani i kontraprotesti kao znak nezadovoljstva radom srpskih predstavnika na BH nivou.

Predsjednik Srpske, Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH, pozvali su predstavnike svih političkih partija u Srpskoj na bolju komunikaciju i iznošenje zajedničkih stavova, bez obzira na razlike u mišljenjima, kako bi se riješila određena pitanja koja su u intresu Srpske i njenih građana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender