17. 01. 2021.
Petar Božović i Banjaluka za Jadranku Stojaković

Petar Božović i Banjaluka za Jadranku Stojaković

Podrška glumca Petra Božovića Јadranki Stojaković

Monodrama Petra Božovića “Reče mi jedan čoek, ćeraćemo se još” u okviru “Humanitarne večeri za Јadranku Stojaković” održana je sinoć u Narodnom Pozorištu Republike Srpske.

Riječ je o komadu Matije Bećkovića kojeg je uz druge poznate srpske autore Petar Božović govorio samo za svoju prijateljicu Јadranku, legendarnu kantaautorku.

Cilj je prikupljanje novčanih sredstava neophodnih za njeno liječenje. Božović ističe da ga za Јadranku vežu lijepa sjećanja, a za njenu muziku kaže da je neprolazna, zahvaljujući svojoj toplini i iskrenosti, tako da svaki slušalac osjeti bliskost koju nosi njen glas uvijen u jednu snažnu emociju, spretno satkan u stih i uobličen u pjesmu koja se i danas rado sluša. Јadranka Stojaković, iako je već dugo teškog zdravstvenog stanja, ne gubi nadu i hrabro se bori s bolešću.

Podršku joj pružaju i brojne kolege, pjevači, koji organizuju humanitarne koncerte. Banjalučka publika imala je priliku da čuje riječi Matije Bećkovića, Njegoša, Vladike Nikolaja Velimiroviča i drugih velikana u izvođenju srpskog glumca. Predstavi je prisustvovao veliki broj građana koji su ga podržali burnim aplauzom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender