15. 01. 2021.
Rusija: NATO molio za sastanak

Rusija: NATO molio za sastanak

Rusija: NATO molio za sastanak

Predstavnici NATO-a molili su ruske kolege da se održi sjednica Savjeta Rusija-NATO, tvrdi zvaničnik Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ranije je objavljeno da će ovaj sastanak biti održan 20. aprila u Briselu.

“Inicijativa da se obnovi dijalog u formatu Savjeta Rusija -NATO pripada predstavnicima Alijanse. To je logično, pošto Rusija nije prekinula rad u tom formatu, redovno naglašavajuć́i da upravo u kriznim situacijama ovaj mehanizam može da riješi složena pitanja”, rekao je diplomata.

Prema njegovim riječima, “Alijansa je jednostrano zamrznula saradnju s Rusijom u svim pravcima, uključujuć́i i borbu protiv terorizma”.

“Događaji su pokazali da ovakva politika Alijanse nije opravdana i da je umjesto rješavanja problema dovela do njihovog produbljivanja”, naveo je sagovornik RIA Novosti.

“Očigledno, postavši svjesne toga, kolege iz NATO-a su bukvalno dotrčale kod ruskih predstavnika. Nas ne treba nagovarati zbog toga što mi veze nismo kidali i spremni smo bili da obnovimo dijalog u bilo kom trenutku, uz jedan uslov, a to je da on mora da bude ravnopravan i konstruktivan”, rekao je diplomata.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender