18. 01. 2021.
Doktori: Ne vjerujte receptima sa interneta

Doktori: Ne vjerujte receptima sa interneta

Doktori: Ne vjerujte receptima sa interneta

 Poznata doktorka i specijalista antiejdž medicine ukazuje na poplavu loših savjeta za ishranu na društvenim mrežama.

Većina recepata za hrono ishranu koji se mogu naći na internetu nisu dobri, upozorila je dr Ana Gifing, specijalista antiejdž medicine, koja ima centre u zemljama regiona, ali i u Švajcarskoj i u dvije bolnice u SAD.

– Hrono ishrana je znatno složeniji proces od pukog pripremanja obroka, a na prvom mjestu je promena životnih navika i primjena zdravih principa radi unapređenja zdravlja – kaže dr Gifing.

Efekte ovog režima u poslednjih 12 godina u Srbiji je isprobalo više od 70.000 ljudi.

– Ne postoje ograničenja u količini hrane koju ćete da pojedete, jer se samo određene namirnice uzimaju u određeno doba dana – objasnila je doktorka Ana Gifing, na predstavljanju programa ishrane u Beogradu. – Između obroka trebalo bi da prođe optimalno pet sati, i ne preporučuje se da se za ručak i večeru kombinuju proteini i ugljeni hidrati.

Ovaj metod ishrane, pored regulacije tjelesne težine, istovremeno poboljšava i izgled siluete. Tijelo postaje oblikovano prema urođenoj, fiziološkoj konstituciji.

– Izražen stomak, velika zadnjica, naslage na bokovima, debele butine, nisu pokazatelj prirodne građe tijela, već posljedica nepravilne ishrane – ističe dr Gifing. – Već za 10 do 30 dana primjene ovog načina ishrane smanjuju se vrijednosti holesterola, triglicerida i šećera u krvi. Nema brojanja kalorija ili mjerenja namirnica, važna je samo dobra kombinacija namirnica i pravo vrijeme za određeni obrok.

Hrono ishranu mogu da primenjuju odrasli, djeca, trudnice, sportisti, ali i osobe koje imaju neki zdravstveni problem. Jelovnik treba da se prilagodi svakom pojedincu individualno.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender