16. 01. 2021.
Podignuta optužnica prоtiv uhapšenih u akciji “Maska”

Podignuta optužnica prоtiv uhapšenih u akciji “Maska”

Podignuta optužnica prоtiv uhapšenih u akciji “Maska”

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pet osoba, kojom ih tereti da su od kraja 2014. do maja prošle godine na području Trebinja i Dubrovnika kupovali, prenosili i prodavali drogu, te posredovali u njenoj međunarodnoj prodaji.

Optuženi su Sulejman Beriša (33), Mersudin Mešković (30), tadašnji aktivni policajci MUP-a RS, kao i Saša Pešić (25), Mirko Ateljević (24), te ranije osuđivani Dragan Šarenac (35), svi iz Trebinja.

Beriša je, kako stoji u optužnici, bio organizator, dok su Mešković, Pešić, Ateljević i Šarenac bili članovi te grupe.

“Prema navodima optužnice, Beriša i Mešković, kao aktivni policajci, te Pešić, stupali su u kontakt i u više navrata se sastajali na području Trebinja i Hrvatske sa kupcem droge iz Dubrovnika, koji je bio dobro poznat konzument droge, i tu su se dogovarali o nabavci i isporuci droge”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužioci tvrde da su policajci isporuku droge u Hrvatsku obavljali koristeći posao kojim su se bavili, te poznanstvo sa drugim policajcima koji rade u graničnim policijama, tako da su svojim vozilima prevozili narkotike u Dubrovnik.

“Tokom aprila 2015. godine, prilikom nove isporuke droge, optuženog Meškovića su granični policajci Hrvatske, na ulazu u ovu zemlju, pretresli i pronašli približno dva kilograma skanka”, navodi se u saopštenju.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, a ona predstavlja epilog međunarodne akcije “Maska”, koja je sprovedena u maju prošle godine, i tokom koje je uhapšeno ukupno 17 lica.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender