20. 01. 2021.
Spriječen šverc oko pet hiljada kutija cigareta (FOTO)

Spriječen šverc oko pet hiljada kutija cigareta (FOTO)

Spriječen šverc oko pet hiljada kutija cigareta (FOTO)

Pripadnici Granične policije BiH u posljednja tri dana spriječili su krijumčarenje 4.730 kutija raznih vrsta cigareta.

U prvom slučaju krijumčarenje cigareta otkriveno je u graničnom pojasu, mjestu Međaši, kada su dva lica vozila na biciklu cigarete koje su prethodno ilegalno čamcem preko rijeke Drine prenesene na teritoriju BiH, saopšteno je iz Granične policije.

Ugledavši službenike Jedinice Granične policije Bijeljina, oni su se udaljili prema šumi ostavivši bicikl i cigarete u vrećama.

O događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije s ciljem pronalaska krijumčara.

Cigarete, 2.490 kutija “merilin” i 480 kutija “trokadero”, predate su Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Drugi slučaj krijumčarenja cigareta otkriven je juče prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi graničnom kontrolom “renoa”, registarskih oznaka Slovenije.

cigarete-sverc2 cigarete-sverc3

Prilikom pretresa u više namjenski napravljenih bunkera nađeno je 1.760 kutija raznih vrsta cigareta akciznih markica Srbije. Vozilom je upravljalo lice čiji su inicijali N.M. /58/, državljanin Slovenije.

Vozilo i cigarete privremeno su oduzeti, a protiv N.M. biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog krivičnog djela krijumčarenje.

U trećem slučaju, pripadnici Jedinice granične policije Hum oduzeli su 379 kutija cigareta raznih marki na putnoj komunikaciji Metaljka-Čajniče u petak, 15. aprila.

Cigarete su otkrivene prilikom granične kontrole “volva”, registarskih oznaka BiH. Vozilom je upravljala S.J, državljanka BiH.

Cigarete su privremeno oduzete, a protiv S.J. biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog krivičnog djela nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender