22. 01. 2021.
Radojičić: Ukidanje privatnih fakulteta neće rješiti probleme u obrazovanju

Radojičić: Ukidanje privatnih fakulteta neće rješiti probleme u obrazovanju

Banja Luka: Odbori predlažu Radojičića za gradonačelnika

Igor Radojičić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a i aktuelni poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini, najbliži je kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke, nakon što je uvjerljivo trijumfovao u unutarstranačkom procesu nominacija, saznaje Banjaluka.net iz izvora bliskih vrhu SNSD-a.

Svih 16 rejonskih odbora banjalučkog SNSD-a predložili su Predsjedništvu Gradskog odbora SNSD-a da Radojičić bude nominovan za gradonačelnika. Time je unutarstranačka trka za nominaciju stigla praktično u samu završnicu.

Prema internim pravilima, rejonski odbori su, na prijedlog svih 250 mjesnih odbora SNSD-a, koliko ih ukupno djeluje u Banjaluci, imali pravo da istovremeno predlože do tri kandidata za gradonačelnika.

“Svih 16 rejonskih odbora predložilo je Radojičića, s tim da je njih šest, u isto vrijeme, zajedno sa njim, nominovalo i aktuelnog gradonačelnika Slobodana Gavranovića. Takođe, svih pet savjeta Gradskog odbora – organizacija mladih, aktivi penzionera i žena, te odbori za školstvo i zdravstvo, jedinstveno su predložili Radojičića za kandidata”, navode izvori.

Očekuje se da će se početkom idućeg mjeseca o tome izjasniti i Predsjedništvo Gradskog odbora.

” U isto vrijeme, čini će da interna trka za mandate u gradskoj skupštini biti mnogo neizvjesnija od nominacije za gradonačelnika, jer su rejonski odbori predložili više od 100 kandidata, dok na listi ima mjesta samo za njih 33″, piše Banjaluka.net.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender