21. 01. 2021.
Srednjoškolci se takmičili u osnovama ekonomije

Srednjoškolci se takmičili u osnovama ekonomije

Srednjoškolci se takmičili u osnovama ekonomije

U subotu 16. aprila 2016. godine na Ekonomskom fakultetu PIM univerziteta Banja Luka održano je prvo takmičenje iz Osnova ekonomije za učenike srednjih škola.

Takmičenje je okupilo učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola koji su na ovaj način predstavljali sebe, svoje profesore i škole iz kojih dolaze. Pored banjalučkih srednjoškolaca, na takmičenju su učestvovali najbolji učenici iz srednjih škola Srpca, Novog Grada, Drvara… Stručni žiri ovog takmičenja, u sastavu doc. dr Mladen Ivić, mr. Edin Strukan i doc. dr Ranko Mijić, je na osnovu pismene provjere znanja i  precizno definisanog bodovanja  ocijenio radove i nagradio najbolje rangirane takmičare. Za najuspješnije  učenike – učesnike takmičenja, upriličene su novčane nagrade i diplome kao svjedočanstvo o postignutom uspjehu.

Pokazavši najveći nivo znanja iz Osnova ekonomije, prvu nagradu osvojila je Jelena Mandić, učenica JU Srednjoškolskog centra „Đuro Radmanović“ iz Novog Grada, dok su druge dvije nagrade ostale u Banjaluci.

Nakon Takmičenja, učesnici i gosti, nastavili su druženje na koktel zabavi u klubu PIM Univerziteta.

Cilj takmičenja, pored onog osnovnog, a to je buđenje takmičarskog duha i motivisanje učenika na rad, bio je okupljanje učenika istih interesovanja, a samim tim i njihovih mentora i profesora te ostvarivanje novih kontakata u svrhu saradnje i organizovanja što većeg broja sličnih vannastavnih aktivnosti.

Obzirom da se radi o prvom takmičenju ove vrste, zaista smo zadovoljni odazivom učesnika, te smo sigurni da će u budućnosti ovo takmičenje postati takmičenje višeg nivoa.Ovom prilikom želimo da izrazimo zahvalnost svim učesnicima, njihovim mentorima, profesorima i direktorima na ukazanom povjerenju i podršci koju su nam svojim prisustvom pružili, kažu organizatori.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender