17. 01. 2021.
Suđenje za ubistvo kik-boksera: Marko Đerić pogođen jednim metkom

Suđenje za ubistvo kik-boksera: Marko Đerić pogođen jednim metkom

Suđenje za ubistvo kik-boksera: Marko Đerić pogođen jednim metkom

Ubica je u trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25) pucao sa 15 metara razdaljine i pogodio ga samo jednim metkom koji mu je razorio srce!

Ovo je zaključak zajedničkog vještačenja vještaka tužilaštva specijaliste sudske medicine Željka Karana i balističara Milke Marića.

Oni su svoj nalazi iznijeli juče u banjalučkom Okružnom sudu na suđenju Miljanu Ratkoviću koji je optužen da je ubio Đerića. Osim Ratkovića kao saučesnici u ubistvu optuženi su Dako Pikula (29) i Radovan Andrić (19) iz Trebinja.

Vještak Marić je kazao da je ubica prema Đeriću ispalio sedam hitaca i da je riječ o osobi koja je “vična oružju”.

“Prema tragovima ubica je pucao iz stojećeg položaja s puškom naslonjenom na rame. Vještačenjem čaura kalibra 7,62 milimetara utvrđeno je da je pucano iz automatske puške ili puškomitraljeza “, naveo je Marić.

Specijalista sudske medicine Karan je kazao da je Đerića metak pogodio u leđa i izašao na grudi. Objasnio je da je mladić nakon te povrede mogao da živi još najduže pola minute. Osim vještaka juče je svoj iskaz dao i svjedok tužilaštva Miloš Čerović koji je rekao da je u noći ubistva Đerića vidio Pikulu koji mu je izgledao nervozno.

“Sreo sam ga na benzinskoj pumpi “Mankom”. Zvali smo ga da ide s nama, ali je govorio da ne može nikuda, da mora biti pod kamerama”, rekao je svjedok Čerović.

Đerić je usmrćen 24. maja prošle godine u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Ubistvo je počinjeno iz bezobzirne osvete. Prema optužnici ubio ga je Ratković hicima iz automatske puške po nagovoru Pikule. Andrić je poslije ubistva sakrio pušku, koja nije pronađena. Sudski proces je prebačen u Banjaluku, jer je Pikula, koji je bio šef kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender