17. 01. 2021.
Poskupljuje hrana u studentskim menzama

Poskupljuje hrana u studentskim menzama

Ministarstvo: Neprihvatljivo poskupljenje u studentskoj menzi

Ministarstvo prosvjete i kulture RS smatra neprihvatljivom odluku Upravnog odbora SC “Nikola Tesla” o poskupljenju ishrane za studente koji se hrane u menzi a nisu stanari doma i prebacivanje odgovornosti za to na Ministarstvo.

Ministarstvo prosvjete i kulture ocijenilo je nekorektnom odluku Upravnog odbora Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci da cijena istog obroka za stanare doma dnevno iznosi 6,50 KM, a za studente koji se samo hrane u menzi 9,70 maraka.

Iz Ministarstva poručuju da stalno rade na unapređenju studentskog standarda i ne mogu dozvoliti da rukovodstvo bilo koje ustanove studentskog standarda dovodi studente u neravnopravan položaj i umanjuje njihova prava.

“Odluka o utvrđivanju cijene smještaja i ishrane u toj ustanovi je u isključivoj nadležnosti Upravnog odbora Studenskog centra `Nikola Tesla`, u skladu sa Zakonom o studentskom standardu i Pravilnikom o kriterijumima i mjerilima za utvrđivanje cijene usluga studentskog standarda, i donosi je uz prethodno pribavljeno mišljenje studentskog predstavničkog tijela ustanove”, saopšteno je iz Ministarstva.

Iz Ministarstva podsjećaju da oni, u skladu sa Odlukom o sufinansiranju ishrane i smještaja redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda, sufinansiraju smještaj i ishranu studenata iznosom od pet KM dnevno po jednom studentu /za smještaj 1,50 KM i za ishranu 3,50 KM dnevno/, a Studentski centar “Nikola Tesla” u Banjaluci dobija i do 25 odsto dodatnih sredstava zbog dodatnih troškova ishrane studenata koji nisu smješteni u Studentskom centru.

Mjesečni grant koji Ministarstvo prosvjete i kulture dodjeljuje Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci za ishranu i smještaj studenata iznosi 231.477 KM, od čega je 27.172 KM namijenjeno sufinansiranju ishrane studenata koji se hrane u studentskoj menzi, a nisu stanari doma.

(Mondo.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender