21. 01. 2021.

Željezničari najavili proteste u parku ”Mladen Stojanović”

Radnici “Željeznica RS” (ŽRS) organizovaće mirne proteste u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci u subotu (23. aprila) ako im do petka uprava preduzeća ne isplati novac za dva topla obroka i dva prevoza.

Predsjednik Sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti ŽRS Zlatko Marin rekao je da su sindikati juče održali zajednički sastanak, te da su svi predstavnici radnika saglasni da održe mirne proteste ako ne dobiju novac, piše “Glas Srpske”.

“Radnici su u težak finansijski položaj dovedeni zbog kašnjenja isplate plata i ostalih naknada – rekao je Marin i dodao da od uprave zahtijevaju i garanciju da će plate u idućem periodu isplaćivati u zakonskom roku.

Podsjetio je da i od Nadzornog odbora ŽRS traže smjenu generalnog direktora Dragana Savanovića, kao i pokretanje odgovornosti za prethodne bivše direktore koji su ovo preduzeće doveli do propasti.
Marin je naglasio da još nije održan ni zajednički sastanak sindikata, uprave i Nadzornog odbora ŽRS, koji je ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić najavio prošle sedmice u Banjaluci.

(Mondo/Glas)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender