19. 01. 2021.
Savladao mladića koji se htio ubiti puškom

Savladao mladića koji se htio ubiti puškom

Savladao mladića koji se htio ubiti puškom

Mladić od oko 30 godina iz okoline Gradiške došao je u moju trgovinu i od trgovkinje tražio list papira, na koji je potom napisao da će se ubiti, te je izašao. Istrčao sam za njim, a on je iz vozila već izvadio pušku. Savladao sam ga i spriječio da sebi presudi.

Ovo je za “Nezavisne” ispričao Dragan Vekić (39), vlasnik trgovine “SD market”, u Lamincima, kod Gradiške, prisjećajući se nesvakidašnjeg događaja koji se zbio juče ujutru.

“Prvo je ušao u trgovinu i tražio gazdu. Radnica mu je rekla da sačeka, a kada sam došao, on je upitao može li dobiti olovku i list papira. Ja sam mu rekao da je to mogao uzeti i od radnice i upitao ga zašto je toliko hitno. Rekao mi je da je pitanje života. Tog čovjeka nikada u životu nisam vidio”, ispričao je Vekić. Kada su mu dali papir i olovku, kako ističe naš sagovornik, mladić je napisao da će se ubiti zbog problema koje ima. “Naveo je da hoće da se ubije zbog oca, koji stalno maltretira i tuče kako njega, tako i njegovih dvoje male djece”, ispričao je Vekić.

Srećom, Vekić je na vrijeme vidio šta mladić piše i uspio je da spriječi njegove namjere.

“Dok je on pisao, ja sam gledao šta piše. Potom je izašao i ja sam otišao za njim. Vidio sam da vadi veliku torbu iz auta i iz nje pušku. Oteo sam mu pušku i oborio ga”, prisjeća se Vekić. Sve to se, kako ističe, dešavalo juče ujutru, između 11 i 12 časova, a nedugo po prijavi došla je i policija, koja je preuzela mladića i pušku.

“Moram da pohvalim angažman policije jer su brzo došli i profesionalno obavili svoj posao”, ističe Vekić. Svjedok ovog događaja Zoran Rapić ispričao je za “Nezavisne” da je, čim je mladić ušao u trgovinu, primijetio da sa njim nešto nije u redu. “Primijetio sam da taj momak ima cijev u autu. Dragan je ispravno reagovarao. I ja bih uradio isto da Dragan nije bio tu”, rekao je Rapić. Od policije u Gradišci, niti iz CJB Banjaluka, uprkos brojnim pokušajima, nismo uspjeli dobiti komentar.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender