19. 01. 2021.
Nestanak struje

Đokić: Vlada će pomoći najugroženijim građanima da plaćaju struju

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je da je Vlada spremna da radi na tome da najugroženiji potrošači električne energije imaju određene subvencije prilikom plaćanja ili da budu potpuno oslobođeni.

Đokić je rekao danas novinarima u Trebinju da je Vlada Republike Srpske spremna da radi na socijalnom programu koji podrazumijeva prepoznavanje najugroženije kategorije potrošača, da bi bili subvencionisani određenom količinom energije koju ne bi plaćali po sadašnjim cijenama ili bi bili potpuno oslobođeni.

Komentarišući situaciju u prerađivačkoj industriji u Republici Srpkoj, Đokić je rekao da ona u cjelini ima povećanu stopu rasta u odnosu na 2014. godinu, te da ima 1,8 odsto više zaposlenih u prerađivačkoj industriji nego što je bilo 2014. godine, a 4,4 odsto više nego u 2013. godini.

“Ovdje je riječ o dinamičnom procesu rasta i razvoja ukupnog broja zaposlenih, što je i bio osnovni cilj svih mjera i politike Vlade Republike Srpske kada je riječ o podršci sektoru prerađivačke industrije”, rekao je Đokić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender