27. 01. 2021.
Gavranović: Banjaluka će biti još razvijeniji privredni centar

Gavranović: Banjaluka će biti još razvijeniji privredni centar

Gavranović: Banjaluka će biti još razvijeniji privredni centar

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović poručio je sinoć da će Banjaluka biti još razvijeniji privredni centar i da su na to usmjerene glavne aktivnosti gradske administracije.

“Već nekoliko godina radimo mnogo na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta i u tome imamo vidljive i prepoznatljive rezultate. To će biti jedna od pretpostavki da se grad razvija i u drugim pravcima”, rekao je Gavranović tokom svečane akademije upriličene povodom 22. aprila – Dana grada Banjaluka.

On je naveo da se u tom smislu trebaju brže dovršavati projekti koji su započeti, a koji su bili zaustavljeni zbog pritiska svjetske ekonomske krize i posljedica koje je ostavila u ekonomiji.

“I pored silnih teškoća u protekle dvije – tri godine investirali smo skoro 100 miliona KM u značajne gradske projekte kojima će biti rješeni bitni lokalni problemi”, kaže Gavranović.

On je najavio novi investicioni ciklus u gradu, jer su za to stvorene potrebne pretpostavke.

Na akademiji su dodjeljena priznanja i nagrade zaslužnim pojedinicima i kolektivima.

Zlatni grb Grada dodjeljen je Fabrici obuće “Bema” za izuzetan doprinos i uspjeh u oblasti privrede, kompaniji “Lanako” za izuzetan doprinos i uspjeh u oblastima tehnologije i informatike i profesoru Draganu Danelišenu za izuzetan doprinos i uspjeh u oblastima medicine, obrazovanja i sporta.

Svečanoj akademiji prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Željka Cvijanović i više ministara Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender