24. 01. 2021.
KKI Vrbas bez polufinala

KKI Vrbas bez polufinala

KKI Vrbas bez polufinala

Košarkaši „Vrbasa“ poraženi su u odlučujućoj utakmici za plasman u polufinale „Challenge Cup-a Banja Luka 2016“ od turske ekipe Turk Cell, 63:57.

U prvom poluvremenu, koje je završeno prednošću Banjalučana 30:28, viđena je izjednačena borba.

Ipak, treća dionica meča presudila je pobjednika, koju su gosti iz Turske riješili u svoju korist 22:13, i u posljednju četvrtinu ušli sa plus sedam, 50:43.

Početak posljednjeg perioda pripao je košarkašima Vrbasa, koji su dobrom odbranom i lakim koševima brzo došli na poen zaostatka, 50:49, ali za potpuni preokret, ipak, nisu imali snage.

Najveći problem Banjalučanima zadavao je presing u odbrani košarkaša Turk Cella, na šta domaći nisu imali adekvatan odgovor.

Turk Cell je predvodio Kajari sa 22 poena, dok su najefikasniji u redovima Vrbasa bili Demirović sa 23, Modronja sa 17 i Štimac sa 15 postignutih poena.

Ovom pobjedom, Turk Cell je obezbijedio plasman u polufinale, u kojem će se sastati sa španskom ekipom Bidaideak Bilbao BSR.

Polufinale i utakmice za plasman na programu su od 15.15h, odnosno 17.30h u SD Borik i USD Kampus, a utakmica za treće mjesto i finale biće odigrani u nedjelju od 10, odnosno od 12.15 časova u SD Borik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender