21. 01. 2021.
Mali fudbaleri iz Banjaluke na turniru sa Mančester Sitijem

Mali fudbaleri iz Banjaluke na turniru sa Mančester Sitijem

Mali fudbaleri iz Banjaluke na turniru sa Mančester Sitijem

Mančester Siti, Inter, Sevilja, Šalke, Benfika, Bešiktaš… samo su neke od ekipa koje će nastupiti na jednom od najpriznatijih turnira za mlađe kategorije na svijetu “Raddatz cupu” u Njemačkoj, a među njima je i banjalučki OFK Sport tim.

Već godinama se održava ovaj veoma jak turnir na kojem učestvuju klubovi iz najjačih liga, a ove će se prvi put tamo naći dječaci banjalučkog kluba, kojima će ovo biti ispit na velikoj sceni.

OFK Sport tim će nastupiti na turniru za igrače ispod 10 godina, a osim Sitija, koji je nosilac Grupe A, snage će odmjeriti sa Arausom, Frst Vijenom, te dva domaća kluba Oderkikerom i Viktorija Ašafenburgom.

Dječaci rođeni 2006. godine i kasnije već su na raznim turnirima odmjeravali snage sa najjačim timovima Evrope, a sada će biti u prilici da se nađu na turniru na kojem će učestovovati skoro sav fudbalski krem.

Turnir je na programu 11. i 12. juna pa će dječaci morati da budu u sjajnoj fizičkoj spremi kako bi odigrali veliki broj utakmica. Bivša Jugoslavija je već na ovom turniru imala dva predstavnika i to u vidu hrvatskih klubova Dinama i Ponikvea, a za nešto više od mjesec dana u Njemačkoj će prvi put nastupiti i Crvena zvezda.

“Generacija 2006. i mlađi je veoma talentovana i već sada je na raznim turnirima pokazala da od nje možemo mnogo da očekujemo u budućnosti. Imamo nekoliko sjajnih igrača i utakmice na ovako jakim turnirima pomažu u sazrijevanju”, rekao je Radomir Popović, trener u OFK Sport tim, koji će ekipu voditi u Njemačku.

Rad ovog banjalučkog kluba je poznat već godinama i ovakva takmičenja omogućuju djeci da se pokažu na velikoj sceni, ali i da steknu dragocjeno iskustvo. Popović ističe da su dječaci veoma uzbuđeni, ali da nemaju nimalo straha.

“Ovo je posebna generacija. Igrali smo protiv veoma jakih ekipa i nemamo nimalo straha. Suvišno je govoriti koliko nam znači što možemo da se uporedimo protiv ovakvih klubova”, jasan je Popović. Nastup u Njemačkoj finansijski će mnogo da košta ne samo klub, nego i roditelje, ali Popović je istakao da ima i ljudi koji su spremni da pomognu kako bi ovi dječaci ispunili san.

“Nažalost, sve je spalo na leđa roditelja, ali mislim da ćemo nekako zatvoriti finansijsku konstrukciju. Ima sponzora, javljaju se, ali je još rano govoriti o tome”, kazao je Popović.

Ovo je samo jedan od turnira na kojem će klub predstavljati grad na Vrbasu. To su činili u prošlosti, a najavljuju da će ponosno raditi i u budućnosti.

“Predstavljamo Banjaluku na najbolji mogući način na koji možemo. Idemo na jake turnire, bili smo domaćini mnogim jakim ekipama i to ćemo raditi i u budućnosti”, zaključio je Popović. Jedan od roditelja istakao je da odlazak u Njemačku mnogo znači djeci koja željno očekuju da izađu na megdan jakim timovima, a prvi od njih će biti u grupnoj fazi protiv bogatog Mančester Sitija, čiji seniorski tim igra u polufinalu Lige šampiona.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender