19. 01. 2021.
Poštari neće da nose uređaje za praćenje

Poštari neće da nose uređaje za praćenje

Banja Luka: U Pošti pronađen poklon s drogom!

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje otkrili su skrivenu drogu u poštanskoj pošiljci u Carinskom referatu Pošta Banja Luka.

Vršeći redovan pregled poštanskih pošiljki carinski službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta Banja Luka otkrili su skrivenu drogu u jednom paketu. Na pošiljci je bilo navedeno da se radi poklonu, a detaljnim pregledom carinskih službenika utvrđeno je da se u pošiljci nalazi DVD film, a u omotu DVD-a skrivena 4 mala pakovanja.

Detaljnim pregledom pošiljke pronađeno je 3 pakovanja po 10 sjemenki i jedno pakovanje sa 3 sjemenke koje svojim izgledom i podacima sa pakovanja u kojima su se nalazile upućuju da se radi o sjemenkama biljke konoplje Cannabis Sativa L.

Istoimena biljka se nalazi u tabeli zabranjenih supstanci i biljki čiji je uzgoj, proizvodnja, posjedovanje i upotreba zabranjena shodno Zakonom o spriječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Službenici UIO shodno procedurama, obavjestili su službena lica MUP-a Republike Srpske koja su preduzela mjere iz svoje nadležnosti.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender