16. 01. 2021.
Nešto novo: Dijeta sa kiselim mlijekom

Nešto novo: Dijeta sa kiselim mlijekom

Nešto novo: Dijeta sa kiselim mlijekom

Osnovni sastojak ove dijete je kiselo mlijeko, namirnica koja veoma pozitivno utiče na metabolizam.

Uz pomoć ove dijete možete skinuti 5 do 6 kilograma za 10 dana. Ipak, imajući u vidu da je u pitanju restriktivna dijeta, ne bi trebalo da se drži duže od 14 dana. Kiselo mlijeko je izuzetno korisna namirnica koja normalizuje aktivnost organa za varenje, poboljšava imunitet, pomaže „skupljanje” i izbacivanje toksina iz organizma i podstiče metabolizam. Dok držite dijetu sa kiselim mlijekom preporučuju se sljedeće namirnice: Prirodno kiselo mlijeko – 500 g dnevno, voće – do 300 g dnevno (osim grožđa, dinja i lubenica zbog velike količine šećera koju sadrže), meso – do 100 g dnevno (riba, piletina i curetina – sa odstranjenom kožicom i masnocom), povrće (plodovi) – do 300 g dnevno (paradajz, rotkva, krastavac, paprika…), povrće (zeleniš) – do 300 g dnevno (zelena salata, kelj, kupus, rukola, endevija…)

Količina kiselog mlijeka koju ćete koristiti u pojedinim receptima zavisi od vaše želje i ukusa. Bitno je da se pojede 500 g kiselog mlijeka dnevno, a kako je raspoređeno po obrocima to je već vaša stvar.

Primer jelovnika:

DORUČAK

Žele od kiselog mlijeka i malina, šoljica zelenog čaja ili šoljica čistog soka od pomorandže.

RUČAK

Šolja toplog biljnog čaja, hladna supa napravljena od kiselog mlijeka i krastavaca isječenih na sitne kolutiće, 100 g kuvanog mesa, salata od krastavca, paradajza i začinskog bilja, kiselo mlijeko po želji, čaša tople limunade (bez šećera).

POPODNEVNA UŽINA

Paradajz sa kiselim mlijekom. U kiselo mlijeko dodajte malo senfa, malo soli i u blenderu kratko izmiksujte.

VEČERA

Šolja toplog biljnog čaja, boranija na pari sa kiselim mlijekom, čaša tople limunade bez šećera).

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender