26. 01. 2021.
Piva po ukusu ribolovaca

Piva po ukusu ribolovaca

Piva po ukusu ribolovaca

Pivara “Ballast Point” nastala je ne tako davne 1996 godine. Kao i većina malih pivnica tako je nastala i ova, iz ljubavi ka pivu, ali pored ljubavi ka pivu ovi momci imaju i ljubav prema ribolovu.

Zbog tog spoja, piva su dobila imena po raznim ribama ili terminologijom koja se koristi u ribolovu.

Ova mlada pivara, koja itekako nije naivna danas proizvodi vjerovali ili ne 74 vrste piva, neka su limitirana serija, naka samo na točenje ali njih 20 se može uzeti u slobodnoj prodaji u raznoj ambalaži kako u limenci tako i u staklenim bocama 0.33l i 0.5l. Svakako za respekt!

ballast point

Piva sadrže aromu i miris raznog voća manga, ananasa, grejpfruta ali i miris borovine, ali to ne smije da vas prevari jer ova piva nisu kao voćna piva sa našeg tržišta, sa malim postotkom alkohola. Naprotiv piva nastala u ovoj pivnici imaju minimum 7% alkohola što je više od domaćih lager piva koje ne prelaze preko 5%.

Jedno od najpoznatijih a i nagrađivano njihovo pivo je “Sculpin” ime dobilo po bodljikavoj i jako opasnoj ribi čije meso važi za jedno od najukusnijih. Tako je i sa ovim pivom boja bakra, miris grejpfruta i borovine, ukus voćni, ali sa 7% alkohola lako može da prevari, zato oprezno pri testiranju, odlično ide uz piletinu.

Postoji i druga verzija pod istim nazivom ali ukus ananasa.

sculpin

(Novak Čičković/mojKontakt)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender