26. 01. 2021.
Kakva majka ćete biti: Lavice sebične, Vage strpljive

Kakva majka ćete biti: Lavice sebične, Vage strpljive

Kakva majka ćete biti: Lavice sebične, Vage strpljive

Sasvim sigurno ste u nekom trenutku izgovorili onu čuvenu rečenicu “Ja nikada neću biti kao moja majka” ili ono čuveno “Kada ja budem imala dijete to mu nikada neću dozvoliti”. Međutim, astrolozi tvrde da će vaš horoskopski znak i te kako uticati na vaše odluke i ponašanje kada se jednom nađete u najvažnijoj životnoj ulozi.

Ovan

Pozitivne strane: Sampouzdanje, samosvjesnost, snaga i neustrašivost.

Negativne strane: Bes, opsesivnost, prevelika sujeta, sebičnost, pretjeran takmičarski duh.

Roditeljski stil: Veliko bravo za neustrašivu mamu ratnika. Mame Ovnovi sve rade uz jedinstven, neustrašiv stil. Kako pristupaju životu, a to je poput odlaska u bitku vrlo živahno, uz uzbuđenje i s namjerom da pobijede, a takve su im i roditeljske metode. Ipak, sebi su mnogo važni i koliko god to malo biće zahtijevalo svu pažnju svijeta, koja će mu i biti data, Ovnovi umiju da postave granice.

Bik

Pozitivne strane: Stabilnost, dobar ukus, zdrav razum, trud i marljivost.

Negativne strane: Udovoljavanje, materijalizam, česta promjena raspoloženja, sujeta. Roditeljski stil: Prvo se uči, onda se igra – to je osnovni metod vaspitanja mame Bičice. Ali kada se izvrše sve obaveze i znaju da su u svi na sigurnom, čisti, opeglani, zdravi, pravi, onda može da se uživa i izvoljeva.

Mame Bikovi su od onih koje će svoju djecu forsirati da idu na dodatne časove i sjede nad knjigom dok ne budu sigurne da je svo neophodno znanje usvojeno, ali su isto tako one mame koje će svom djetetu dozvoliti da proba i vozi motocikl u 12. godini ukoliko to želi.

Blizanci

Pozitivne strane: Radoznalost, otvoren um, originalnost, kreativnost, mladalački duh.

Negativne strane: Nedosljednost, netrpeljivost, kontradiktornost, držanje lekcija umjesto slušanja o problemu

Roditeljski stil: Mama sa mnogo ličnosti – to je najkraći opis majke rođene u ovom znaku. Ovo su kompleksne, pa čak i kontradiktorne osobe, ali sa njima nikada nije dosadno i djeca ih obožavaju. Njihovi principi i način vaspitavanja nisu jasni drugim ljudima, ne shvataju njihovu dosljednost u jednim i potpunu nedsoljednost u drugim stvarima, ali to su Blizanci, najkontradiktorniji karakteri u astrologiji.

Rak

Pozitivne strane: Senzibilnost, komfor, dobar ukus, posvećenost, sentimentalnost.

Negativne strane: Česte promjene raspoloženja, ljubomora, pretjerano zaštitnički nastrojena, plašljivost

Roditeljski stil: Majčinski instinkt je poput urođenog gena za mnoge Račice. Ovaj znak se ponaša poput majke od kada zna za sebe, prema svojim najboljim prijateljima, u vezama, prema kućnim ljubimcima – jednostavno su rođeni za ovu ulogu. To su jedne od onih mama koje su sve izučile u vezi sa trudnoćom, porođajem, vaspitanjem djeteta, odmah nakon što su saznale da su trudne. Njihova posvećnost i brižnost kada su u pitanju djeca i porodica tolika je da uglavnom potpuno zapostavljaju društveni život i sve one male, ali značajne životne radosti.

Lav

Pozitivne strane: Samopouzdanje, liderstvo, veseo i razigran duh, kreativnost

Negativne strane: Sebičnost, bespotrebno dramljenje, ekstatičnost

Roditeljski stil: Svjetla, kamera, akcija! Kreativna i dramatična mama Lavica je na sceni i znaćete da je tu ili je bila tu, gdje god da se pojavi. Roditeljstvo je za Lavice jedinstveni lični doživljaj i posao u koji ulažu srce i dušu. Djecu vaspitaju tako da budu ponosni i uspješni i da kroz život uvijek hodaju uzdignute glave, ali ih i lavovski štite. Misija mame lavice je da djecu izvede na najbolji mogući put, ali samo pazite da joj ne stanete na taj put.

Djevica

Pozitivne strane: Zdrave navike, organizovanost, intelekt, zdrav razum

Negativne strane: Česta briga i nervoza, samoosuđivanje, tendencija ka pretjeranom analiziranju, osuđivanje

Roditeljski stil: Konačno, tu je izgovor za dirigovanje po vašim notama, za planiranje, organizovanje, za sav taj red, rad i disciplinu koju treba uvesti u svaki dan ne bi li sve funkcionisalo kako treba. Iako je ovo sličnost koju posjeduje svaka mama Djevica, samo neke u manjoj, neke u većoj mjeri, tu su i razlike. Tako će se neke u ovoj ulozi snaći poput ribe u vodi, dok će drugima, koje su malo introvertnije, knjiški tipovi i ne pretjerano druželjubive, biti potreban popriličan period adaptacije ne bi li se navikle da je sve u njihovom životu sada podređeno jednom malom, bespomoćnom biću.

Vaga

Pozitivne strane: Strpljivost, dobar ukus, neustrašivost

Negativne strane: Nedosljednost, snobizam, sujeta

Roditeljski stil: Kada Vaga postane majka desi se trenutak da se terazije usaglase, nema više mjesta preračunavanju, premišljavanju i tom mjerenju, mjerenju, mjerenju. A možda i ima? Iako mama Vaga sa lakoćom obavlja sve obaveze koje joj donosi mali ružičasti vrišteći zamotuljak i bez problema svoje dijete i porodicu stavlja ispred sebe, ima dana kada ispadne iz balansa, ali uvijek se vraća, svjesna prioriteta. U njenom vaspitavanju djece nije važno samo da postanu kvalitetni ljudi, već i da se sa njima tako i postupa od malih nogu. Nije im teško da djeci satima objašnjavaju zašto je nebo plavo i slušaju način na koji razmišljaju.

Škorpija

Pozitivne strane: Intuicija, snaga, prilagodljivost, jaka volja

Negativne strane: Paranoja, emotivnost, potreba za kontolisanjem, opsesivnost

Roditeljski stil: Mama Škorpija je jedinstven miks, ona je pomalo zastrašujuća, ali i kretivna i inspirativna osoba, nekovencionalna, ali kontrol frik. Prema svojoj djeci je zastražujuće zaštitnički nastrojena. Ovo je emotivni vodeni znak, te su baš kao i kod Rakova, briga i pažnja nešto je u njenoj prirodi. Svijet i okolina je ne dotiču mnogo, ali zbog njihovog djeteta srce im može stati u sekundi. Takođe, kada je u pitanju vaspitanje ovim mamama je važno da osiguraju djetetu budućnost i za to imaju sistemski plan.

Strijelac

Pozitivne strane: Humor, mudrost, avanturistički duh

Negativne strane: Nestrpljivost, grubost, pretjerana spontanost i nedostatak strukture u vaspitanju

Roditeljski stil: Spontane Strelice žive u momentu, te je majčinstvo u njihovom životu značajan preokret. Izuzetno cijene svoju slobodu i nezavisnost, zbog čega roditeljske obaveze i brige mogu zaista teško da im padnu. Ipak, kada se nađu u ovim vodama nerijetko odlaze u krajnost potpunog posvećivanja djeci i dnevnim obavezama i bivaju maksimalno iscrpljeni. No, kada se opuste i njihov spontani duh uplovi u majčinske vode, čitava porodica je na dobitku.

Jarac

Pozitivne strane: Sklonost ka planiranju i odličnoj organizaciji, dosljednost, strpljenje, pažljivost

Negativne strane: Pretjerana briga i strepnja, pesimizam, prevelika ozbiljnost

Roditeljski stil: S obzirom na to da je vladajuća planeta ovog znaka Saturn, koji se u zodijaku povezuje s autoritetom i muževnošću, ni ženske osobe rođene u znaku Jarca nisu pošteđene ovih osobina, naročito ne kao majke. Ne plaše se da svojoj djeci postave pravila i granice, ne bi li ih naučili lekcijama koje smatraju važnim. Ove mame su takođe izuzetno tradicionalne i smatraju da bi djeca trebalo da ih poštuju, kao što su i one svoje roditelje. Posmatranje stvari kroz tradicionalne norme igra značajnu ulogu u vaspitanju njihove djece.

Vodolija

Pozitivne strane: Mladalački duh, originalnost, otvoren um, pravičnost

Negativne strane: Postavljanje granica, sklonost ka drami, nemir, pretjerana popustljivost

Roditeljski stil: Mama Vodolija posjeduje neobičan i radoznao karakter koji je nemoguće smestiti u kalup. Odlično se snalazi u haosu koji sa bebom u kući svakog časa može da zavlada, a njene roditeljske metode očas posla mogu da se promijene bez ikakvog upozorenja, sa njom je sve avantura i ni jedan dan nije običan i dosadan. Svoju ulogu roditelja posmatra baš kao i svoj život, poput velikog putovanja, a ona se na tom putu odlično snalazi.

Ribe

Pozitivne strane: Saosjećajnost, maštovitost, kreativnost, brižnost

Negativne strane: Manipulativnost, nestabilnost, pretjeran osjećaj krivice

Roditeljski stil: Osjetljiva i emocionlano inteligentna, puna empatije ka svijetu koji je okružuje, mami Ribi djeca su na prvom mjestu, iako to možda tako ne izgleda, jer ona često sebe umije da počasti putovanjem, parom cipela i odlaskom na ručak sa drugaricama, na kome će i njih ubjeđivati da isto to rade za sabe. Međutim, ovakve užitke i iznenađenja priuštiće i svojoj djeci, a sa uživanjem će planirati sve njihove, rođendane i maskenbale na najkreativniji mogući način.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender