19. 01. 2021.
Ucjenjivali ženu kompromitujućim snimkom

Ucjenjivali ženu kompromitujućim snimkom

Ucjenjivali ženu kompromitujućim snimkom

Policija iz Novog Grada uhapsila je tri lica zbog sumnje da su ucjenjivala jednu ženu da će njenoj porodici dostaviti kompromitujući snimak ukoliko im ne donese 12.000 evra.

Lica čiji su inicijali O.Ć. /35/, S.Ć. /31/ i I.M. /64/ uhapšena su 23. aprila prilikom dogovorene razmjene novca i video-snimka sa oštećenom, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Oštećena je početkom mjeseca prijavila Policijskoj stanici Novi Grad da je sa nepoznatog pretplatničkog broja dobila veći broj prijetećih poruka, u kojima se navodi da će njenoj porodici biti dostavljen kompromitujući snimak ukoliko na dogovoreno mjesto ne donese 12.000 evra.

Policija iz Novog Grada je u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka preduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Oštećena je u saradnji sa policijskim službenicima i Okružnim tužilaštvom Banjaluka dogovorila lokaciju na kojoj će biti izvršena razmjena traženog novca i video snimka i tom prilikom su ucjenjivači uhapšeni.

Kod uhapšenih je pronađen mobilni telefon sa SIM karticom koja je korištena prilikom slanja SMS poruka oštećenoj.

U toku je rad na dokumentovnju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv ova tri lica biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ucjena.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender