16. 01. 2021.
Vučić u Mostaru: Regionalna saradnja od ključnog značaja

Vučić u Mostaru: Regionalna saradnja od ključnog značaja

Vučić proglasio pobjedu

Lider Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandar Vučić proglasio je večeras pobjedu ove stranke na parlamentarnim izborima u Srbiji, rekavši da je ostvario istorijski rezultat i najavio nastavak evropskih integracija i reformi.

Vučić je najavio da će Srbija nastaviti svoj evropski put, pokušaće da ga ubrza, ljubomorno će čuvati prijateljsto i veze sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama, kao što su SAD.

“Srbija će biti ugledna i poštovana u svijetu”, rekao je Vučić.

Vučić je u izbornom štabu SNS rekao na konferenciji za novinare da je, prema podacima ove stranke, na osnovu 77 odsto obrađenih biračkih mjesta SNS osvojio 50,9 odsto.

Vučić je dodao da je SPS osvojio 11,23 odsto, SRS 7,39 odsto, DS 5,44 odsto.

On je rekao da je za tri liste koje su trenutno ispod cenzusa moguće da ga pređu, a među njima su SDS-LDP-LSV /Čeda-Boris-Tadić/ sa osvojenih 4,71, Dosta je bilo-Saša Radulović sa 4,54 i DSS-Dveri sa 4,45 odsto.

Vučić je istakao da je rijetkost da neko ko je na prethodnim izborima osvojio 48,24 odsto, na ovim osvoji više od 50 odsto, i to nakon teških reformi.

On je rekao da su rezultati izbora snažna podrška demokratiji, reformama, međunarodnim zalaganjima i integracijama Srbije i da su pokazali da je Srbija ujedinjena u želji za bolju budućnost.

“Veoma sam ponosan i duboko dirnut rezultatima. Građani Sribije su nam ponovo ukazali čast da vodimo vladu, to povlači i ogromnu odgovornost, znam kuda treba da idemo i kako da obezbedimo budućnost Srbije”, naveo je on.

Vučić je dodao da su do sada izbori bili za stabilnost, dok su ovi izbori glas za prosperitetnu budućnost.

“Nije naš put posut ružama, nema mnogo meda i mleka, ali je dostižan. Nastavićemo da radimo za bolji standard, bolje plaćena radna mesta, obrazovanje i borbu protiv korupcije”, rekao je Vučić.

On je istakao da je važno da su ljudi rekli da neće da se vrate u prošlost, sukobima i pljačkaškim privatizacijama.

“Danas smo na putu ka boljoj budućnosti. Ako dobijem manadat od predsednika Republike za sastav nove vlade, nastavićemo sa daljim razvojem demokratije, poštovanjem ljudskih prava, trudiću se da budem predsednik vlade svih građana. Nemamo vremena za slavlje i uskoro ćemo početi da radimo”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da vjeruje da će nadležni organi ispitati sve koji su učestvovali u falsifikovanju potpisa.

Na osnovu 80,5 odsto obrađenog uzorka, SNS osvojio 49,7

Na osnovu obrađenog uzorka od 80,5 odsto biračkih mjesta na parlamentarnim izborima u Srbiji SNS je osvojio 49,7 odsto glasova, podaci su CESIDA.

Prema istim podacima, SPS je osvojio 11,6, SRS 7,7, DS 5,9 odsto glasova.

Koalicija DSS-Dveri 5,1, Pokret Dosta je bilo-Saša Radulović pet odsto, a koalicija SDS-LDP-LSV 4,9 odsto.

Što se tiče pokrajinskh izbora u Vojvodini, lista oko SNS osvojila je 44,2 odsto, SPS 8,6 odsto, DS 8,2 odsto.

SVM je osvojio 7,3 odsto, SRS 7,2 odsto, LSV 5,8 odsto, a Pokret Dosta je bilo četiri odsto.

Programski direktor CESID-a Đorđe Vuković rekao je da ta posmatračka organizacija neće večeras izaći sa finalnom projekcijom rezultata parlamentarnih izbora.

On je naveo da je više stranaka tijesno oko cenzusa, kao i da CESID nije u mogućnosti da obuhvati glasove birača u inostranstvu, u zatvorima, kao i na Kosovu i Metohiji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender