27. 01. 2021.
Naučite da masirate bebe

Naučite da masirate bebe

Naučite da masirate bebe

Socijalno-edukativno centar organizuje obuku tokom koje možete naučiti kako se masiraju bebe.

Evo šta organizatori kažu o obuci:

„Koža se razvija u petom mjesecu trudnoće, te predstavlja formu prve komunikacije bebe sa okolinom. Stimulacija kože i nervnih završetaka će putem masaže ubrzati razvoj nervnog sistema kod bebe, olakšati fizičke i psihičke tenzije i jačati imunitet bebe. Osim navedenog, primjenom masaže, kontaktom i dodirom roditelj-dijete umanjuje se stres, mogućnost pojave postporođajne depresije, stimulira laktacija, povećava samopouzdanje i uspostavlja kvalitetnija komunikacija bebe i roditelja/staratelja beba svaki dan u kućnim uslovima. Ova obuka je licencirana od strane IAIM-a (International Association for Infant Massage – IAIM) i ima za cilj uputiti polaznike u vještine masaže beba kako bi poboljšali njihov razvoj i pojačali vezu između roditelja i djeteta. Sadržaji obuke se realizuju prema andragoškim standardima uz primjenu adekvatnih interaktivnih nastavnih metoda, gdje je polaznik u središtu nastavnog procesa aktivno učestvujući u diskusijama i refleksijama na iskustva. U toku obuke roditelji rade zajedno sa svojim bebama i uče kroz direktan kontakt.”

Obuka je namijenjena roditeljima beba do 12 mjeseci, budućim roditeljima, kao i osobama koje žele steći nove kompetencije i/ili dopuniti postojeća znanja i vještine

Obučavaće vas licencirani instruktor vještine masaža beba (IAIM). Prijaviti se može 10 – 15  porodica (1 – 2 roditelja/staratelja sa bebom). Instruktori će upoznati polaznike sa tehnikom masaže beba i njene koristi za  uspostavljanje i učvršćivanje emotivne povezanosti roditelja/staratelja s bebom na obostrano zadovoljstvo.

Obuka ukupno traje 10 sati, jednom sedmično po 2 sata

Na kraju dobijate SEC certifikat o učestvovanju u programu neformalne obuke „MASAŽA BEBA“ u trajanju od 10 sati.

Više informacija na OVOM LINKU.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender