27. 01. 2021.
Osveženje za “amarok” do kraja godine

Osveženje za “amarok” do kraja godine

Osveženje za “amarok” do kraja godine

Da ipak u Folksvagenu nije baš sve povezano sa „Dizelgejt“ aferom pokazuju i crteži redizajniranog „amaroka“ čija će se serijska verzija pojaviti tek krajem godine. Inače, aktuelni „amarok“ je već punih šest godina na tržištu, tako da praktično možemo da govorimo i da je pred nama nova generacija Folksvagenovog pik-apa.

amarok2

Na skicama se vidi da su dizajneri naglasi horizontalne linije tako da bi 5,25 metara dugački „amarok“ trebalo da izgleda markantnije. Takođe, dobio je i nova prednja svjetla po uzoru na „transporter“, dok su izmijenjeni i maska hladnjaka i branici, kao i grafika zadnjih svjetala.

amarok3

Mnogo interesantnije promjene su u kabini. Čitava centralna konzola je zamijenjena, a primjećuju se i kvadratni ventilacioni otvori kao na primer, iz „šarana“. Tu je i centralni ekran većih dimenzija, kao i novi multimedijalni sistem. „Amarok“ je zadržao dvolitarski TDI motor sa 140 KS i 180 KS, koji su optimizovani i mogu da se pohvale nižom potrošnjom i emisijom štetnih gasova.

U najavi je i verzija sa 3,0-litarskim V6 TDI agregatom, 272 KS i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta (povezan sa osmostepenim automatskim mjenjačem).

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender