21. 01. 2021.
Ovo je moderan „jugić“ (FOTO/VIDEO)

Ovo je moderan „jugić“ (FOTO/VIDEO)

Ovo je moderan „jugić“ (FOTO/VIDEO)

I, dok čekamo na drugi model koji će se sklapati u FAS-ovoj fabrici u Kragujevcu, Fijat je u Brazilu počeo sa prodajom modela „mobi“ koji predstavlja odgovor Italijana na „reno kvid“ (proizvodi se u Indiji).

fiatmobi2

„Mobi“ je mali, jeftin i praktičan automobil, dugačak 3.566 milimetara, koji bi na srpskom tržištu (kada bi se prodavao) mogao da popuni prazninu nastalu „odlaskom“ legendarnog „jugića“. Međutim, u Fijatu su izabrali Brazil, gdje je „mobi“ dostupan sa šest paketa opreme i samo jednim motorom: 1,0-litarskim četvorocilindričnim benzincem sa 73 KS i 93 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji lagani automobil do „stotke“ ubrzava za 14,3 sekundi (maksimalna brzina 153 kilometara na sat).

Motor je povezan sa petostepenim manuelnim mjenjačem a pogon se prenosi na prednje točkove. U zavisnosti od opreme, „mobi“ je težak između 907 i 966 kilograma, dok je osnovna zapremina prtljažnika 215 litara. „Mobi“ zahvaljujući plastičnim panelima oko točkova i krovnim nosačima izgleda kao mali krosovoer, iako je serijski opremljen točkovima od 13 inča. Početna cena „fijata mobi“ je oko 8.000 evra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender