19. 01. 2021.
Sindikat: Trgovci da zatvore radnje u dane praznika

Sindikat: Trgovci da zatvore radnje u dane praznika

Sindikat: Trgovci da zatvore radnje u dane praznika

Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske pozvao je sve poslodavce iz ove oblasti, a prvenstveno trgovine, da ne rade u dane predstojećih praznika.

Sindikat je pozvao gradonačelnike i načelnike opština da racionalizuju odluke o radu u dane praznika i da republički, gradski i opštinski inspektori izvrše kontrolu rada u dane praznika i podnesu prijave protiv nesavjesnih poslodavaca.

U saopštenju Sindikat poziva građane da kupovinu obave narednih dana i tako pomognu da se poštuju neradni praznični dani.

Sve vjernike pozivaju da kupovinom prije praznika omoguće i radnicima u trgovini i uslužnim djelatnostima da proslave Vaskrs i 1. maj – Međunarodni praznik rada sa svojim porodicama i prijateljima.

Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske članovima sindikata i svim zaposlenima čestitao je Međunarodni praznik rada, a pravoslavnim vjernicima Vaskrs.

U Republici Srpskoj neradni dani biće 29. april, te 1. i 2. maj, kada se obilježavaju vjerski i republički praznici Veliki petak, odnosno Vaskrs i Međunarodni praznik rada.

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti u te dane imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender