18. 01. 2021.
Vučić sugerisao kamermanu koju kameru treba da kupi

Vučić sugerisao kamermanu koju kameru treba da kupi

Vučić: Vojska Srbije će biti mnogo snažnija nego danas

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Vojska Srbije biti mnogo snažnija nego danas i da će time jasno staviti do znanja svima da Srbiju niko ne neće moći da komada.

Vučić je, na postavljanju kamena temeljca za fabriku municije u Uzićima, kod Požege, rekao da je namjenska industrija ogroman potencijal za Srbiju i da će se zato sve više ulagati u namjensku industriju jer se time razvija srpska ekonomija.

“Time jasno stavljamo do znanja svima da Srbiju niko neće moći da komada i da je Srbija dovoljno tvrd orah da odvrati svakog od eventualnog pokušaja da bilo kada u budućnosti izvrši agresiju na našu zemlju”, istakao je Vučić.

On je rekao da će proizvodnjom municije Srbija da povećava i borbenu gotovost, te izrazio nadu da će i do šest puta većim ulaganjima u inovacije nego do sada, za četiri godine uspjeti da se poveća sposobnost Vojske Srbije za više od 50 ili 60 odsto.

“To znači da ćemo imati mnogo snažniju vojsku nego danas. Mi ćemo mnogo više novca da ulažemo, ali ne da bismo bilo koga napadali, jer mi želimo mir, ali da u svakom trenutku možemo da sačuvamo svoju zemlju”, rekao je Vučić.

Ističući značaj razvoja industrije i ekonomije Srbije, Vučić je naglasio da je zbog toga za Srbiju ključna stabilnost, jer Srbija raste ekonomski.

“Ako tu stabilnost budemo uspeli da sačuvamo nema bojazni za nas. Zato ću se oštro suprotstavljati svakom pokušaju destabilizacije Srbije, svakom pokušaju da se u Srbiji prave događaji iz Makedonije, Ukrajine. To u Srbiji neće proći, nećemo dozvoliti da se to dogodi”, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija ima ugovore za realizaciju kojima će osam srpskih fabrika namjenske industrije zaraditi oko 530 miliona dolara, te najavio da ruski helikopteri stižu za mjesec dana i da su u fazi preuzimanja, a da će poslije toga biti nabavljeni “neki drugi helikopteri i letjelice”.

Govoreći o fabrici municije u Uzićima, Vučić je naveo da je Srbija pokušala da ostvari saradnju po pitanju proizvodnje municije od 12,7 milimetara sa BiH, odnosno sa Konjicom.

“Ali, došli smo do zaključka da je najbolje da mi to uradimo ovde /u Srbiji/, a ova fabrika imaće dvostruko veći kapacitet, nego ona u Konjicu”, rekao je Vučić, koji očekuje najmanje 500 zaposlenik u fabrici u Uzićima, koja će prvi metak proizvesti prije kraja ove godine.

On je ponovio da će Srbija nastaviti evropski put, održavajući dobre odnose sa Rusijom, što je jedini put za nastavak investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Govoreći o proteklim izborima, Vučić je naveo da je njegova SNS tražila uvid u sav birački materijal, pošto su se, kako kaže, neke čudne stvari dešavale sa nevjerovatnim pritiscima, te podsjetio da su lideri opozicionih stranaka upali u dva noću u prostorije Republičke izborne komisije /RIK/ zbog izvještaja da nisu prošli cenzus.

“Zamislite da sam ja upadao u neku izbornu komisiju. Oni upadaju u dva sata noću, prete ljudima i odjednom su promenjeni rezultati, sve kako su oni hteli”, rekao je Vučić.

On je naveo da se oni koji dobiju osam puta manje glasova nego pobjednik, ponašaju kao pobjednici, čime se, kako je ocijenio, “očigledno sprdaju sa narodom”.

“To neću da im dozvolim nikada jer mora da se poštuje svaki glas i narodna volja”, rekao je Vučić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender