19. 01. 2021.
Majkićeva: Tužilaštvo u akciji političkog pritiska

Majkićeva: Tužilaštvo u akciji političkog pritiska

Dušanka Majkić: Na internetu se šale na račun Parlamenta

U Sarajevu se održava 28. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na čijem dnevnom redu se nalaze 33. tačke među kojima su tri one koje se odnose na izmjene Izbornog zakona BiH kojima bi se omogućilo održavanje lokalnih izbora u Mostaru.

Na početku sjednice Mladen Bosić je obavijestio da je došlo do redovne rotacije na čelu Zastupničkog doma PS BiH te da je na poziciji predsjedavajućeg ovog doma Bosić zamijenio dosadašnju predsjedavajuću Borjanu Krišto.

Na otvaranju rasprave o dnevnom redu sjednice, Dušanka Majkić iz SNSD-a je kazala da se na društvenim mrežama pravi šala na račun Parlamenta BiH kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona BiH.

Nikola Špirić iz SNSD-a upitao je parlamentarnu većinu da li imaju zajednički prijedlog kada je u pitanju Mostar, a ne tri prijedloga koja su upućena u proceduru.

“Možemo li pokušati da se ovo odgodi za dan ili dva pa da se dođe do zajedničkog prijedloga ili je ovo igra pred očima javnosti i međunarodne zajednice? Nađite tu poslaničku mogućnost da se dođe do jedinstvenog rješenja”, kazao je Špirić.

Staša Košarac iz SNSD-a je kazao da je nedvojbeno da se pitanje Mostara treba riješiti.

“To treba riješiti u interesu građana Mostara, ali mi se čini da sa tri prijedloga se pokazuje da SDA-SBB i HDZ nemaju zajedničko rješenje. Nisam siguran da smo na putu da riješimo pitanje Mostara danas. Srbi iz Mostara su izašli sa jedinstvenom stavom i svojim viđenjem rješenja za Mostar. Mislim da nećemo doći do nikakvog rješenja za Mostar ako sveobuhvatno ne tretiramo sve one prijedloge među kojima je i onaj SDS-a i SNSD-a”, kazao je Košarac.

Uslijedila je pauza od pola sata.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender