25. 01. 2021.
Kreativne ideje za farbanje vaskršnjih jaja

Kreativne ideje za farbanje vaskršnjih jaja

Kreativne ideje za farbanje vaskršnjih jaja

Pravo je vrijeme da se pripremite za farbanje jaja. Predlažemo vam jednostavne i izuzetno kreativne načine da ove godine od vaskršnjih jaja napravite prava remek djela, kojima ćete izmamiti uzdahe ukućana i gostiju.

Mozaik jaja

Jedno skuvano jaje ofarbajte u boju po vašoj želji dok drugo ostavite neofarbano. Odaberite da li će osnova mozaika biti jaje u boji ili nefarbano jaje, pa razbijte jaje čiju ćete ljusku lijepiti za osnovu. Premažite dio nerazbijenog jajeta ljepkom za papir ili dekupaž pa lijepite djelić po djelić razbijene ljuske praveći razmak između. Kombinujte manje i veće komade ljuske dok cijela površina ne bude prekrivena.

Kreativne ideje za farbanje uskršnjih jaja 2
Mermerna jaja

U plastičnu posudu zapremine 1l naspite 500 – 700 ml vode sobne temperature. U vodu sipajte par kapi laka za nokte u boji po želji i lagano promešajte drvenim štapićem. Stavite rukavice i potopite jaje u vodu. Izvadite i stavite jaje da se suši. Držač možete napraviti od čioda zabodenih u komad stiropora.


Šaranje u svili

Ko bi rekao da se šare sa svile mogu prenijeti lako na ljusku jajeta? Pocjepane svilene marame i demode kravate savršeno će poslužiti u ovu svrhu, a za farbanje jednog jajeta biće vam dovoljan komad tkanine širine 15 cm. Okrenite lice tkanine ka jajetu, obmotajte oko jajeta što čvršće možete i zavežite kanapom. Jaje obmotajte još jednim komadom svjetle tkanine, poput stare jastučnice ili kuhinjske krpe. U posudu poredajte jedan red jaja, sipajte dovoljno vode da ih pokrije i dodajte 4 kašike sirćeta. Kuvajte 20 minuta.

unwrapping-silk-egg-21
Umočena jaja

Skuvano jaje izvadite iz vode i ostavite da se osuši i ohladi. U plitku posudu naspite pripremljenu farbu za jaja i u nju umočite samo jedan dio jajeta. Jaje možete držati rukom ili od savitljive žice napravite obruč i kuku koji će poslužiti kao držač. Jaja držite u boji kraće ili duže po želji kako biste postigli razne nijanse boje.


“Slatka” jaja

Velike i male ljubitelje slatkiša oduševiće “krofna” i “sladoled” jaje. Vrh tvrdo kuvanih jaja ofarbajte temperama u boji po želji, a markerima ili flomasterima nacrtajte šarene mrvice na krofnama i šare na kornetu.

Kreativne ideje za farbanje uskršnjih jaja
Jaja ukrašena koncem

Ako niste vješti u oslikavanju jaja, ovo je najlakši način da jednobojna jaja učinite interesantnim. Oko skuvanog i ofarbanog jajeta obmotajte konac u kontrastnoj boji ili istoj boji različite nijanse i ukrašavanje je gotovo.
Kreativne ideje za farbanje uskršnjih jaja 5

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender