25. 01. 2021.
Zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije u septembru

Zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije u septembru

Vlada RS obustavila isplate pojedinih grantova

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović demantovala je informaciju koju su objavili pojedini mediji da je “Vlada donijela zaključak kojim se obustavljaju sva plaćanja iz budžeta do daljeg”, ocijenivši da je to maliciozna dezinformacija i najobičnija laž.

“Zaključkom se obustavljaju plaćanja po pojediničnim rješenjima za razne pomoći koje se isplaćuju u svega par ministarstava kako bi se pristupilo izradi jedinstvenih kriterijuma i izbjeglo preklapanje”, pojasnila je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske je u izjavi Srni ocijenila da je to “smišljeno plasirana laž koja služi dodatnom obmanjivanju javnosti”.

“Da je tačno to što su objavili pojedini mediji – da su obustavljena sva plaćanja iz budžeta – to bi značilo da se neisplaćuju ni penzije, ni plate, ni bilo šta drugo. Kao što je poznato, isplaćuju se i penzije i plate i druga lična primanja i naknade, a stižu se i zaostaci po pojedinim drugim stavkama”, naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Srpske je najavila da će uskoro biti izvršene i zaostale obaveze kao što su godišnji borački dodatak i subvencije u poljoprivredi.

“Jedino što je obustavljeno jesu mali pojedinačni grantovi i pomoći jer se pristupilo izradi jedinstvenih pravila i nove metodologije”, navela je Cvijanovićeva.

(Beta)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender