20. 01. 2021.
“Dani Vlade S. Miloševića” ispunili očekivanja

“Dani Vlade S. Miloševića” ispunili očekivanja

“Dani Vlade S. Miloševića” ispunili očekivanja

Koncertom “Veče barokne muzike”, 28. aprila, u Banskom dvoru spuštena je zavjesa na „Dane Vlade S. Miloševića“.
Nastupili su violinistkinja Jeon Ju Jeong, flautistkinja Marija Pilipović, čelista Milutin Mladenović i pijanistkinja Biljana Jašić-Radovanović.

-Prezadovoljni smo posjećenošću i reakcijama publike, koja je aplauzom nagradila svaku izvedenu kompoziciju, što je i nama na sceni dalo poseban osjećaj – istakla je Jašić-Radovanović.

Zadovoljstvo uspjehom koncerta “Veče barokne muzike”, kao i kompletnom manifestacijom “Dana Vlade S. Miloševića” nije krio ni dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Luka Kecman.

-Želim da zahvalim publici na izuzetnoj podršci koju nam je pružila tokom trajanja manifestacije. Dobra posjećenost gotovo svih programa koje smo organizovali ohrabruje i šalje poruku da Banja Luka ima publiku koja je naklonjena umjetničkoj muzici – kazao je Kecman, a prenose mediji.

On je podsjetio da su, osim muzičkih, organizovali i brojne književne, filmske i izložbene programe, ukupno 30, koji su imali veliki odjek, kako kod Banjalučana tako i kod svih gostiju koji su posjetili ovaj grad u toku trajanja manifestacije.

-Ono što bih možda izdvojio kao drugačije je “Animacikl”, gdje smo prikazivali animirane filmove sa bicikla na ulicama grada. Posebno nas raduje što su na ovom, ali i na drugim sadržajima, bili prisutni mladi ljudi – kazao je Kecman i naglasio da ga je naročito obradovala sala puna mališana na didaktičkom koncertu Simfonijskog orkestra akademije.

I ovogodišnje izdanje manifestacije „Dani Vlade S. Miloševića“ podržao je Grad Banja Luka u okviru programa obilježavanja Dana grada.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender