20. 01. 2021.
Glas naroda: Banjaluci pod hitno treba rijaliti šou

Glas naroda: Banjaluci pod hitno treba rijaliti šou

Glas naroda: Banjaluci pod hitno treba rijaliti šou

Jedna od obaveznih rubrika u dnevnoj štampi svakako je mišljenje građana o tome šta treba da se promijeni u Banjaluci, šta nedostaje i šta je to što je karakteristično i dobro u gradu.

Na pitanja odgovaraju redom profesori, studenti, građani zaposleni u raznim oblastima, penzioneri…

Ideja ima raznih ali jedne niko da se sjeti: Banjaluci treba rijaliti šou sa domaćim učesnicima.

Iskoristiti već postojeći potencijal u poznatim ličmostima grada koje se svojski trude da se “probiju” i postanu uticajni. Pogledajte samo Instagram ili Twitter profile.

Svaka malo atraktivnija djevojka ima na hiljade pratilaca, dok ona prati jako mali broj, većinom profile poznatih ličnosti.

Na Twitteru su pravila malo drugačija jer fokus nije na lijepoti već smislenim tvitovima. Tu se već ističe intelektualna elita ali sa istim pravilima, što manje ljudi da pratiš ali tebe da što više prati, to kažu da je uslov da budeš uticajni tviteraš.

Naravno naše poznate i uticajne ličnosti grada obavezno su prisutne na svim bitnijim događajima i u noćnim izlascima.

Tako da je popularan odlazak na balet, doduše jednom u 100 godina jer Banjaluci svakako fali balet, kao i opera naravno. Bar tako kažu kad učestvuju u anketama u kojima se postavlja pitanje: šta to nedostaje glavnom gradu Republike Srpske.

Jako bitno je da se šeruju citati Ive Andrića, Meše Selimovića, Jovana Dučića i drugih mislilaca jer to ostavlja utisak načitane i oštroumne osobe visokih intelektualnih kapaciteta, jer nije sve u ljepoti. Da slučajno neko ne pomisli da je klasična sponzoruša ili neko ko samo čeka da se dobro uda, da materijalizuje tu svoju slavu i broj pratilaca.

Poznati fitnes treneri, TV voditelji, novinari, PR stučnjaci, fotografi, foto modeli, DJ-evi, domaćice u klubovima, pjevači i pjevačice… čine ogroman potencijal na koji svakako treba više obartiti pažnju.

Kao što možemo zaključiti materijal za rijaliti programe imamo, potencijal koji nije iskorišten, a trebalo bi.

Infrastrukturu takođe imamo, sve više napuštenih sela u okolini Banjaluke mogu poslužiti za format emisije kao što je “Farma” dok prostor za “Parove” ili “Velikog brata” nije toliko teško obezbijediti, važno je samo da su izolovani od običnog naroda, sitnog puča, običnih smrtnika koji im se dive, na njihovoj ljepoti, luksuzu na slikama ili pametnim mislima.

Grad bi imao višestruku korist od ovog projekta:

1. Noćnim klubovima bi u prvi mah posao opao jer bi se većina gostiju prijavila u neki program ali zato bi nakon završetka emisija i ispadanja učesnika klubovi profitirali. Nema potrebe više da dovode poznate ličnosti iz Srbije kad imaju domaće zvijezde.

2. Opštinski delegati bi mogli da se hvale kako Banjaluka postaje metropola i zaustvio bi se odliv mozgova u Srbiju, konačno bi se nešto učinilo po pitanju ulaganja u potencijale mladih u našoj zemlji. Sigurno je da bi Banjaluka prednjačila jer ipak najviše poznatih i uticajnih dolazi iz ovog grada.

3. Medijska popularnost stalnih gostiju kulturnih manifestacija, pozorišnih predstava, opera, baleta i izložbi, svakako bi natjerala državne vlasti da više ulažu u kulturu.

Sponozore takođe ne bi bio problem naći, pa ko još ne želi da vidi nokte poznate dame na volanu njihovog novog modela automobila? Kako odoliti da kupite detrdžent koji reklamira neko ko ima hiljade fotografija u svim odjevnim kombinacijama? Čak i muzička industrija bi se dodatno razvila sa svim tim DJ-evima jer sada mogu da rade na svojim albumima, a publika će pohrliti da ih kupuje nakon povećane popularnosti.

Vrijeme je da Banjaluka počne da razmišlja o svojim potencijalima i ne sputava ih u njihovom razvoju. Jedva čekam da ih gledam na TV ekranima, u svim novinama i na portalima čitam o tome kako su proveli dan na banjalučkoj Farmi, ko je koliko mlijeka pomuzao ili ko se okupao u bazenu u Parovima.

[poll id=”3″]

(Novak Čičković/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender