18. 01. 2021.
I dalje se traga za tijelima u Vrbasu

I dalje se traga za tijelima u Vrbasu

I dalje se traga za tijelima u Vrbasu

Tijela Mladena Inđića i Momira Radukića, nisu pronađena ni juče u Vrbasu, uprkos pomoći iz Slovenije.  Sve oči i nade  bile su uprete u Ajka i Ajku, dva posebno osposobljena psa za traženje nestalih osoba u svim uslovima.

Stigli su sa svojim vodičima iz Kranja u Banjaluku, kako bi pomogli u  potrazi.  Dok su se vozili u čamcima, sa svojim vodičima Robertom, Sebastijanom i roniocima, svaka njihova reakcija ili zvuk koji bi napravili bili su signal za vodiče da su nešto primjetili.

“Ovo su psi za traženje ljudi, živih i mrtvih. Rade i na vodi, i u snijegu, u lavinama, ruševinama, i potraga po terenu. Pretražili smo od mjesta gdje je auto upao u vodu i do brane dole.  Na jednom mjestu može biti, nismo još sigurni pošto  nisu baš najbolji uslovi”, rekao je Robert Anšić, iz Kluba spasilačkih pasa “Kranj”.

Dva tima krstarila su i pretraživala Vrbas od mjesta nesreće, nizvodno, do male hidroelektrane Bočac, pa ponovo uzvodno. Nizak vodostaj Vrbasa, išao im je na ruku. Međutim, struje u vodi, vjetar, kiša, ometali su rad pasa.

Potraga je organizovana uz pomoć naših ronilaca koji su prethodnih dana nekoliko puta pročešljali današnju rutu, ali bez rezultata.

“Četvorica iz ‘Gnjurca’, imamo kolege iz Slovenije sa psima, imaju momci iz Specijalne policije, i iz ‘Buka’ ima momaka. Tako da ćemo sve da pregledamo”, rekao je Mladen Knežević iz  RK “Gnjurac” Laktaši.

Ekipe ronilaca i Slovenci,poslijepodne su se povukli na kopno.  Sutra ponovo izlaze na teren. Ovaj put bez Ajka i Ajke. Mladen Inđić iz Bijeljine i Momir Radukić iz Maribora, nastradali su prije deset dana u dvije odvojene saobraćajne nesreće.  Automobilima su  sletjeli  u Vrbas.ž

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender