16. 01. 2021.
Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske: Protesti paravan za planirane sukobe

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske: Protesti paravan za planirane sukobe

Stevandić: Bosić ide na proteste da se spasi od kraha na izborima

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić tvrdi da predsjednik SDS-a Mladen Bosić, najavom protesta 14. maja u Banjaluci, priziva sukobe građana u Srpskoj.

“Savez za promjene je samo puki izvršilac plana sukoba u Republici Srpskoj, a kreator tog plana nije iz Srpske. Bosić je juče najavio `narodni protest` da bi spasio sebe od kraha na lokalnim izborima i smjene sa funkcije predsjednika SDS-a”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On kaže da Bosić, koji nema nikakvu odgovornost za Banjaluku i Republiku Srpsku, pokušava da u sukob uvuče opravdano nezadovoljne građane, da ga započne u Banjaluci, a posmatra iz Sarajeva ili Brčko distrikta.

Stevandić tvrdi da je Bosić dao instrukcije da načelnici opština u kojima je SDS na vlasti finansiraju organizaciju i prevoz učesnika protesta, koji su uglavnom zaposleni u lokalnoj administraciji.

“Bosić je, umjesto da oda počast ubijenim vojnicima u Dobrovoljačkoj ulici, pobjegao u Banjaluku da ne bi nasekirao lidera SDA Bakira Izetbegovića, zahvaljujući kojem je izabran za člana Kolegujuma Predstavničkog doma parlamenta BiH”, dodao je Stevandić.

On smatra da je najbolje da narod ne učestvuje na protestima 14. maja u Banjaluci.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender