16. 01. 2021.
Sutra objavljivanje oglasa za prijem mladih vojnika

Sutra objavljivanje oglasa za prijem mladih vojnika

Sutra objavljivanje oglasa za prijem mladih vojnika

Ministarstvo odbrane BiH objaviće sutra javni oglas za prijem 350 mladih vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH.

Kao i svake godine, s ciljem popunjavanja upražnjenih formacijskih mjesta nastalih odlaskom profesionalnih vojnih lica iz Oružanih snaga BiH, u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, Ministarstvo odbrane vrši obnavljanje personala u kategoriji vojnika.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopšteno je da će proces odabira biti izvršen na objektivan i transparentan način, na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati pokažu na testiranjima.

Radi pripreme kandidata, na veb-stranici Ministarstva će, osim javnog oglasa, biti objavljeni i testovi opšteg znanja i norme za testiranje.

“Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici Oružanih snaga BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regionu, te se i od ove klase budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se iznesu s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i podršci svim narodima i građanima u BiH”, ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva napominju da služba u Oružanim snagama BiH donosi i mogućnosti napredovanja, na osnovu vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo poziva sve zainteresovane, koji ispunjavaju opšte i posebne uslove oglasa, da se prijave na ovaj javni oglas na veb-stranici  www.mod.gov.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender