12. 05. 2021.
Novi top-dizel u osvježenom „amaroku“

Novi top-dizel u osvježenom „amaroku“

Novi top-dizel u osvježenom „amaroku“

Samo nekoliko dana poslije crteža, Folksvagen je objavio i zvanične fotografije restilizovanog „amaroka“ koji je dobio nove motore, poboljšan infotejment sistem i diskretno redizajniranu optiku.

Kao što se i očekivalo, „amarok“ je dobio novu masku hladnjaka sa naglašenim horizontalnim linijama, izmijenjene branike i dotjeranu grafiku prednjih i zadnjih svjetala. U kabini ćemo izdvojiti nova komforna sjedišta, veliki centralni ekran osjetljiv na dodir i infotejment sistem koji je kompatibilan sa „apple CarPlay“ i „Android Auto“ aplikacijama.vwamarok30tdiengine

Glavna izmjena je, ipak, novi 3,0-litarski V6 TDI agregat koji će biti dostupan u tri verzije – sa 163 KS, 204 KS i 224 KS. Najsnažniji V6 pored 224 KS raspolaže i sa 550 Nm maksimalnog obrtnog momenta (130 Nm više nego kod prethodnika) koji je dostupan već pri 1.500 obrtaja u minutu. Prema fabričkim podacima, verzija sa 224 KS i osmostepenim automatskim mjenjačem ima prosječnu potrošnju od 7,6 litara. Kao i do sada, u ponudi su verzije sa zadnjim i 4×4 pogonom, odnosno sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem ili osmostepenim automatikom.

Takođe, top verzija je dobila i snažnije kočnice (diskovi 16 inča pozadi, odnosno 17 inča naprijed). Redizajnirani „folksvagen amarok“ u prodajne salone stiže krajem godine po cijeni od oko 25.000 evra za verziju sa dva sedišta, odnosno oko 30.000 za „double cab“.

vwamaroknew

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender