16. 01. 2021.
Jadranka Stojaković izgubila bitku za život

Jadranka Stojaković izgubila bitku za život

Sahrana Jadranke Stojaković 9. maja u Banjaluci

Otišla je najveća zvijezda jugoslovenske šansone. Emotivni tekstovi, praćeni gitarom, melodičan i snažan glas.

Skromna i jedinstvena- Jadranka Stojaković. Gotovo da nema čovjeka sa područja bivše Jugoslavije da ne zna njene pjesme- Sve smo mogli mi, Što te nema…

Njen odlazak potresao je javnost širom bivše zemlje, koju je kako je govorila, neizmjerno voljela. Većina kolega pod jakim je utiscima i još kažu nemaju snage da govore koliko je Jadranka bila posebna i kao čovjek i kao umjetnik.

Internet stranice preplavljene su komentarima i oproštajem od ikone akustičarske muzike. Željko Joksimović oprostio se od nje riječima: “Bila si najveći borac kojeg sam upoznao.”

Koliko je Banjaluka voljela Jadranku u kojoj je provela posljednje godine života govore i brojni humanitarni koncerti održani baš ovdje na kojima su nastupali Maja Tatić, Petar Božović, Romana Panić i mnogi drugi.

Sve to je ipak bilo nedovoljno da se pobijedi teška bolest. Jadranka je bila rođena Sarajka, gdje je i počela sa svojom muzičkom karijerom.

Napisala je uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu ’84 -te , a dugi niz godina živjela je i radila u Japanu.

Umrla je u 66 godini života. Komemoracija kantautorki Jadranki Stojaković biće održana u ponedeljak u Narodnom pozorištu Republike Srpske, a istog dana biće sahranjena na groblju u Vrbanji u Aleji zaslužnih građana Banjaluke.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender