15. 01. 2021.
Davutoglu: Bosna će biti onakva kakvom si je ti zamislio, Alija

Davutoglu: Bosna će biti onakva kakvom si je ti zamislio, Alija

Davutoglu: Bosna će biti onakva kakvom si je ti zamislio, Alija

Ahmet Davutoglu je u obraćanju pozdravio prisutne, članove Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića i Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, te ostale zvaničnike.

“Zahvaljujem Bogu što sam doživio ovaj dan. Prije četiri godine na ramazanu, sam rekao kada bi cijeli svijet nestao, a pritom ostalo samo Sarajevo, čovječanstvo ne bi propalo. Ja sam došao da vas pozdravim u svoje ime i u ime 78 miliona Turaka koje ovdje predstavljam. Imate 78 milona prijetelja koji su sa vama i kada ste tužni, kada ste radosni i kada ste srećni. Znajte kada u vašoj zemlji krene krv na nos, i nama krene krv iz žile kucavice. Znajte kada se ovdje sruši džamija, znajte da se kod nas osjeti kao da je bio zemljotres. BiH je sa svim njenim narodima jedno srce. Ako se to želi, djeliti znači da će se podijeliti to srce”, rekao je Davutoglu.

Istakao je i neophodnost zajedničkog života svih konfesija u BiH, katolika, pravoslavaca, muslimana i Jevreja.

Premijer Turske u ostavci je naveo da je Alija Izetbegović, ako ne tijelom, onda svojim duhom prisutan među okupljenima.

“Ovo je naša zajednička kulturna baština, a naša zajednička istorijska i kulturna baština pripada nama svima i mi ćemo je zajedno čuvati. Alija Izetbegović je svojom dušom prisutan, svaka džamija će biti obnovljena, svako srce zacijeljeno, a Bosna će biti onakva kakvom si je ti zamislio – jedinstvena”, izjavio je Davutoglu.

(Pres)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender