21. 01. 2021.
Na Drugom banjalučkom polumaratonu više od 5.000 učesnika

Na Drugom banjalučkom polumaratonu više od 5.000 učesnika

Na Drugom banjalučkom polumaratonu više od 5.000 učesnika

Na Drugom banjalučkom polumaratonu, koji će biti održan 8. maja u Banjoj Luci, očekuje se učešće više od 5.000 trkača, četiri olimpijca, više od 40 elitnih trkača, 100 štafetnih timova, kao i više od tri hiljade učesnika trke zadovoljstva, istaknuto je danas na konferenciji za novinare Organizacionog odbora polumaratona.

Biće održane tri trke, a glavna trka je na dužini od 21,1 kilometar. Trka počinje u 9.15 časova na Trgu Krajine, gdje je i cilj polumaratona.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je da je ovaj događaj uvršten u manifestacije od značaja za Srpsku, te da je Banja Luka prepoznata na sportskoj mapi Evrope.

– Ovim događajem pokazujemo naš stav prema sportu, kako takmičarskom, tako i rekreativnom – rekla je Davidovićeva i izrazila nadu da će polumaraton podstaći omladinu i djecu u Srpskoj da se bave sportom.

Direktor trke Vladimir Selec najavio je da će na polumaratonu učestvovati četiri olimpijke – Olivera Jeftić i Ana Subotić iz Srbije, Slađana Perunović iz Crne Gore i Lusija Kimani iz BiH, koja je i promoter ovog sportskog događaja.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke, Jasna Brkić rekla je da je polumaraton prepoznat kao sportski događaj od posebnog značaja za promociju zdravog načina života.

– Ovaj događaj je, prije svega, i potvrda Banje Luke kao grada sporta i mladosti, otvorenog, najgostoljubivijeg i grada  turističkog oskara u sportskom turizmu, o čemu svjedoče i mnogobrojna priznanja. Iz Banje Luke poslaćemo poruke ljubavi mira i sporta i svega onoga što donosi zdrav život -kazala je Brkićeva.

Ona je navela da će u Banjoj Luci na dan održavanja polumaratona, 8. maja, biti izmijenjen režim saobraćaja, te je zamolila sugrađane da zbog toga budu strpljivi i da posjete ovu sportsku manifestaciju.

Prvi banjalučki polumaraton proglašen je za najuspješniji sportski događaj u 2015.godini, na svečanosti 14.izbora najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banja Luka. Do cilja je stiglo 998 trkača iz 23 zemlje Evrope i svijeta – 260 žena i 738 muškaraca.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender