18. 01. 2021.
Ove patike su bile neuništive

Ove patike su bile neuništive

Ove patike su bile neuništive

Jedine patike koje je nosilo nekoliko generacija u kući

Starije generacije vjerovatno nikada nisu zaboravile jedan model patika koji je obilježio osamdesete godine XX vijeka. U pitanju je Adidasov model – Wimbledon, koje su bile ultra popularne u svoje doba, a danas se sjetom priča o njima najviše zbog kvaliteta.

Naime, za razliku od današnjih modela koji se vrlo istroše i pocijepaju, popularne “Vimbldonke” su bile obuća koju je maltene nemoguće značajnije oštetiti. Postoji i urbana legenda o tome da niko nikada nije vidio pocijepan model ovih patika.

Iz vremena kad su se stvari ove marke još pravile u Austriji, (premda su kasnije dolazile i iz slovenačke fabrike). Izuzetno plitke i udobne, napravljene od kvalitetne kože, bijele sa tri trake sa strane u rasporedu plavo-crveno-plavo i posebnom, grubljom , nešto sivljom kožom sa rupicama preko prstiju.

Odlikovale su se svojom neuništivošću i jednostavnim kvalitetom. Postaju zaboravljene devedesetih, poplavom platnenih Nike i Reebok iz Vijetnama i Tajlanda, a izostavljene nažalost iz adidas retro-renesanse devedesetih.

Dobra kvalitet smanjio je kupovinu patika (jer je jedan par mnogo dugo trajao), pa su iz ove kompanije odlučili da savršen spoj gume i kože malo “olabave”.

(Espreso.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender