16. 01. 2021.
Jadranka Stojaković izgubila bitku za život

Jadranka Stojaković izgubila bitku za život

Sahranjena Jadranka Stojaković

Pjesme Jadranke Stojaković živjeće vječno, ne samo kao pečat jednog vremena, već kao mjera ljudskih osjećanja i znak da djelo nadživljava prolaznost života, rečeno je juče na komemoraciji povodom smrti poznate kantautorke.

Komemoracija je počela minutom ćutanja u čast preminule umjetnice, da bi završila izvedbom njene pjesme “Što te nema”. Pjesmu su izveli Tibor Tišma, iz grupe Aleksandrija i pjevačica Maja Tatić, koja se u više navrata obratila prisutnima.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke, Jasna Brkić rekla je da je otišla velika umjetnica toplog glasa i velikog osmijeha.

-Jadranka Stojaković posljednjih pet godina života provela je u najljepšem gradu na Vrbasu, nažalost, već ozbiljno bolesna. Njeni brojni prijatelji, kolege, Banjalučani koji su je prigrlili, bili su uz nju i pjesmom i riječju, stiskom ruke, zagrljajem i željama da ozdravi – rekla je Brkićeva, prisjećajući se koncerta 2009. godine koji je Jadranka održala u Banjoj Luci.

Ona je naglasila da će zauvijek ostati neizbrisiva Jadrankina toplina, vedar duh i rijetka dobrota.

Pjevačica Maja Tatić rekla je da je Jadrankina suptilna umjetnička duša bila drag gost svuda, a najsigurniji dom imala je u našim srcima kroz svoje pjesme, a kasnije i slike.

Tatićeva je podsjetila da je Jadranka Stojaković osvojila gotovo sve nagrade, a da su na umjetničkim putevima uz nju uvijek bili list hartije, kist i boje.

Komemoraciji su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, te ministri i brojne druge ličnosti iz javnog i kulturnog života Srpske.

Na komemoraciji su posebno izdvojeni telegrami glumice Milene Dravić i umjetnika iz Japana u kojem je Jadranka živjela. U ime naroda Japana, duboko saučešće izjavio je prvi sekretar japanske ambasade u BiH, a dijelove iz knjige “Boje zvuka”, novinarke Milke Čeremidžić, koja govori o životu Jadranke Stojaković, čitali su glumica Miljka Brđanin i voditelj Rajnat Majstorović.

Jadranka Stojaković, nakon komemorativnog skupa, sahranjena je na banjalučkom Gradskom groblju u Vrbanji.
Stojakovićeva je preminula u 3. maja u Banjoj Luci, nakon duge i teške bolesti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender