23. 01. 2021.
Vučić ima informacije da će biti nereda u Srpskoj

Vučić ima informacije da će biti nereda u Srpskoj

Vučić ima informacije da će biti nereda u Srpskoj

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da vlada ima informacije da u Banjaluci u subotu može doći do nemira i zamolio je sve političke aktere u Republici Srpskoj da sagledaju situaciju, a građane da sve razlike razrješavaju mirno.

“Bilo bi opasno da politički protesti u Banjaluci prerastu u nešto drugo, što mogu inicirati grupe na koje državne strukture nemaju uticaj”, rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu.

“Da ne dođe do nemira, da svi putevi budu dobro obezbjeđeni. Ne znam kako će se sačuvati mir tamo gdje se nađu dvije grupe autobusa, ali molim sve da sa punom odgovornošću sagledaju budućnost Republike Srpske”, rekao je Vučić.

On je naveo da bi nemiri bili problem i za Republiku Srpsku, ali i za BiH i samu Srbiju.

“Budućnost i opstanak Republike Srpske bi bili dovedeni u pitanje bilo kakvim sukobima ili fizičkim obračunima, a Srbija bi bila dovedena u nezavidan položaj”, rekao je Vučić.

“Mir i stabilnost su uslovi bez kojih Srbija ne može napred. Zato sam juče razgovarao sa Miloradom Dodikom i Mladenom Ivanićem i izrazio zabrinutost zbog informacija koje smo dobili”, rekao je Vučić i dodao da ih je zamolio da u subotu sve prođe u miru, da ne dođe ni do kakvih sukoba.

“Mi sučeljavanje i sudar srpskih barjaka moramo da izbjegnemo po svaku cijenu, ne smijemo da dozvolimo da se prolije krv i da protessti prerastu u nešto više”, naglasio je Vučić i dodao da je Vlada Republike Srbije uvjerena da će građani Republike Srpske razumjeti molbu i u skladu sa tim umjeti da zaštite i sačuvaju budućnost.

(Tanjug)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender