16. 01. 2021.
Novi kontejneri postavljeni u gradu, savjesno odlažite smeće!

Novi kontejneri postavljeni u gradu, savjesno odlažite smeće!

Banja Luka: U naseljima fali kontejnera

U više gradskih i prigradskih naselja treba još kontejnera kako se ne bi stvarale manje divlje deponije, a u nekima je potrebno zamijeniti stare, oštećene kontejnere, tvrde predstavnici mjesnih zajednica.

Mještani Lauša 1 traže postavljanje većeg kontejnera pored groblja Čenića, kao i da bude uklonjena jedna divlja deponija.

“Na ulicama imamo dovoljno kontejnera, ali su sporne neke uske ulice u kojima ih ne mogu postaviti. Najveći problem ipak je divlja deponija između ulica Vladimira Rolovića i Miloša Matića”, kazao je Nebojša Matić, predsjednik Savjeta MZ Lauš 1.

Obrenko Slavnić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1, kaže da bi bilo poželjno da postave još kontejnera ako bude nabavka.

“Najveći problem kod nas je taj što mjesta za kontejnere nisu označena, ali to nije nadležnost ‘Čistoće’, već Gradske uprave, kao i to što na šetalištu Bulevar Milutina Milankovića nema nijedne postavljene korpe za otpatke. Tražili smo da ovaj problem bude riješen, ali od Gradske uprave uvijek dobijamo negativan odgovor”, istakao je Slavnić.

Oliver Gačić, predsjednik MZ Obilićevo 1, kaže da je mnogo postojećih kontejnera devastirano. “Ti stari kontejneri su bez poklopca, iz njih se širi smrad pa im je prijeko potrebna zamjena”, rekao je Gačić.

Mještani Priječana primorani su da smeće sa sporednih ulica odlažu u kontejnere postavljene na glavnoj, Hilandarskoj ulici.

“Imamo dobru saradnju sa ‘Čistoćom’, koja tri puta dolazi da nam odvozi smeće. Mi bismo htjeli da imamo veći broj kontejnera. Zbog nemogućnosti da u sporedne ulice uđe vozilo za prikupljanje otpada mještani su prisiljeni da sav otpad odlažu u glavnu ulicu, čak i pored puta, gdje se stvaraju manje divlje deponije”, kaže Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta MZ Priječani.

Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, kazao je kako su im dodatni kontejneri neophodni. “Mještani moraju daleko da nose smeće jer ima manjak kontejnera”, rekao je Bogdan Marjanović, predsjednik Savjeta MZ Vrbanja. Aleksandar Bajić, direktor “Čistoće”, istakao je da su ove godine na teritoriji grada postavljena 43 nova kontejnera, i to na području Centra i Borika.

“U toku je javna nabavka još nekoliko dodatnih kontejnera koji će biti naknadno raspoređeni po gradskim ulicama, ali ćemo izvoditi popravke dotrajalih kontejnera”, rekao je Bajić.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender